Fusus in finale Grote Prijs van Nederland

Twello- Op zaterdag 18 mei vindt in de Melkweg Amsterdam de finale van de Grote Prijs van Nederland plaats. Het is de grootste live competitie in Nederland voor talentvolle muzikanten met eigen werk. De Randstad is hofleverancier van acts voor die finale. Maar tussen het Westerse geweld hebben Twellonaren Ruben Maathuis, Koen Klunder en Koen Vosmeijer een plek weten te bemachtigen. Met hun muzikale alias ‘fusus’ zijn zij één van de zes finalisten in de categorie bands/electronics.

Met fusus combineren Ruben, Koen en Koen hun roots in klassiek slagwerk met elektronische muziek. De drie kennen elkaar van muziekvereniging Cadenza, waar zij in het slagwerkensemble allerlei slagwerkinstrumenten leerden spelen. De laatste jaren spaarden ze daar synthesizers, drumcomputers, en opname apparatuur bij, én verdiepten zich in het produceren van muziek. Het resultaat is een combinatie van sferische soundscapes, energieke beats en verfijnde percussie. Het is een futuristisch geluid dat de grenzen van house, techno, jazz en klassiek overstijgt. Alles is te horen op de tweede EP ‘In Textus’, die begin 2019 verscheen.

Jury

De jury – bestaande uit professionals uit de muziekindustrie - was tijdens de halve finale lovend over de muziek en show van het trio: “Meest artistieke performance van de avond!” en “Het maakt ons nieuwsgierig naar meer” luidde hun betoog. fusus speelt in de categorie bands/electronics. Tijdens de finale maken zes acts uit wie de Grote Prijs in die categorie wint. De Melkweg Amsterdam is het podium voor de eindstrijd. Je kunt nu online alvast een publieksstem uitbrengen op fusus via www.groteprijsvan.nl/deelnemers.

Grote Prijs van Nederland

Naast de finale van de Grote Prijs competitie worden deelnemers via een talent programma en masterclasses geholpen om zich verder te ontwikkelen. In 2019 vindt de 33e editie van de Grote Prijs plaats. Oud winnaars zijn o.a. Typhoon, Eefje de Visser, Lucky Fonz III en Junkie XL. Ook finalisten als Ronnie Flex, Jiggy Djé en Ali B hebben het ver geschopt.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht