Gemeente Voorst zegt Dankjewel! tegen ondernemers

TWELLO- Gemeente Voorst en Provincie Gelderland reikten vorige week gezamenlijk de EER Dankjeweltaart uit aan Marcel de Graaf en Ralph Dito van HR Premium Parts. Met het uitreiken van de taart wil de gemeente alle ondernemers bedanken die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

Het bezoeken van HR Premium Parts is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente op bezoek bij een bedrijf om een Dankjewel Taart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse Economie. De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arnhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers. De Dankjeweltour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019. Gelderland mag zich in 2019 namelijk de meest ondernemende regio van Europa noemen.

Gelderland kreeg de award voor haar uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.

In mei is er een Internationale conferentie gehouden en gedurende het jaar wil de provincie de contacten tussen het bedrijfsleven vanuit verschillende Europese landen en Regio Gelderland versterken o.a. op het thema duurzaamheid. Gelderland wil de prijs ook benutten om mensen, organisaties, overheden en bedrijven een beetje trotser op Gelderland te maken en zoveel mogelijk bedrijven en organisaties betrekken en hen vragen of ze het EER beeldmerk willen voeren. De keuze van de gemeente Voorst om de Dankjewel Taart aan HR Premium Parts uit te reiken is gelegen in het circulaire karakter van het bedrijf. “Waardeer het repareer het”. Dat is wat HR Premium Parts voorstaat en in de praktijk brengt met de verkoop van gereviseerde onderdelen van cv-ketels, ventilatiesystemen en omvormers. Het circulaire denken en doen zit niet alleen in de verkoop, maar uit zich in de plicht voor haar klanten om defecte onderdelen in te leveren, zodat deze weer een tweede leven kunnen krijgen. Om de kwaliteit van de onderdelen te benadrukken is 3 jaar garantie op de onderdelen standaard. HR Premium Parts verkoopt haar gereviseerde onderdelen alleen aan installateurs, maar zou uiteraard graag zien dat consumenten hun installateur vragen om een revisie onderdeel om zo hun steentje bij te dragen aan een meer circulaire wereld.

Om hun circulaire producten te kunnen leveren werkt HR Premium Parts intensief samen met Refurn BV in Apeldoorn (demontage cv-ketels), Van Laanen Technical Services in Malden en Inexeon in Wychen (beide revisie).

Wethouder H. Pinkster (rechts) tijdens de uitreiking van de EER Dankjeweltaart.

woensdag 20 november

Deel dit bericht