Gemeenteraadsvergadering vroegtijdig beëindigd wegens onveilige situatie

Gemeente Voorst- Maandagavond 27 mei jl. is de gemeenteraadsvergadering vroegtijdig beëindigd. Deze beslissing werd genomen door de voorzitter van de vergadering, burgemeester Paula Jorritsma – Verkade nadat er sprake was van ongeregeldheden. Door Jos Bosch

De agenda van de gemeenteraadsvergadering kende een belangrijk punt, namelijk de aanbesteding en uitvoering van het jongerenwerk voor de periode 2025 – 2028. Een beladen onderwerp waarover de meningen – ook binnen de gemeenteraad – verdeeld zijn.

Toen een koffiepauze werd aangekondigd, waarin raadsleden ook nog wat zaken konden doorlezen, vonden er buiten het gemeentehuis ongeregeldheden plaats die ervoor zorgden, dat de vergadering in eerste instantie geschorst diende te worden.

Nadat meer duidelijk werd over de oorzaak en veroorzakers, werd besloten om de vergadering te beëindigen en de aanwezigen verzocht om het gemeentehuis te verlaten. Politie was toen al aanwezig voor onderzoek en bevraging.

Het Voorster Nieuws wil aan dit voorval verder geen aandacht schenken, omdat zij geen podium wil zijn voor dergelijke ongepaste acties. Maar we begrijpen ook dat deze actie gespreksvoer zal zijn voor die en gene, temeer daar ook andere media er aandacht aan zal schenken.

Volgende week plaatsen wij een artikel over de inhoud van de vergadering.

woensdag 29 mei 2024

Deel dit bericht