Geslaagde klompenfietstocht

Twello- Op zondag 8 september is als onderdeel van het Klompenfeest de Klompenfietstocht verreden. Net als in voorgaande jaren was dit wederom een groot succes.

Zowel de 20km tocht als de 30km rit waren beiden zeer in trek.

Uiteraard speelde het mooie weer een belangrijke rol om van deze fietstocht een succes te maken.

In totaal hebben 226 fietsers meegedaan. Aan de 20km tocht deden 103 personen mee en aan de 30 km tocht maar liefst 123.

Het aantal scootmobielen betrof 26 stuks, waarvan nagenoeg alle voor rekening kwam van de zeer actieve scootmobielgroep ‘de Stokvisrijders’ uit Deventer. Zij vertrokken als laatsten onder enorm geclaxonneer en muziek. De stemming was niet meer kapot te krijgen.

Degenen die zich op tijd hadden ingeschreven waren verzekerd van een goodiebag, gesponsord door Jumbo Binnendijk in Twello.

Door de Stichting Klompenfeest kregen de deelnemers koffie cq thee aangeboden bij Brodazz, naast Middelburg. Deze locatie werd erg op prijs gesteld, gezien de ligging en het (bijna) vakantiegevoel dat je daar krijgt.

De tocht werd beëindigd bij snackbar Kokkie aan de Molenstraat waar elke deelnemer nog van een heerlijk ijsje kon genieten.

In een aantal gesprekken met enkele deelnemers kwam duidelijk naar voren dat men genoot van de mooi uitgezette route en dat de beschrijving duidelijk was. Een compliment aan de organisatie was dan ook op zijn plaats.

Deze fietstocht blijkt voor herhaling vatbaar te zijn en de organisatoren kunnen zich alvast gaan voorbereiden op mooie routes voor het Klompenfeest volgend jaar.

woensdag 11 september

Deel dit bericht