geWOON! Dagbesteding Ouderen gaat samenwerken met Stichting MVI

Stelt u zich eens voor: u bent 80 jaar, u ervaart ouderdomsproblemen en u woont nog steeds thuis maar door deze problemen kunt u niet meer zelfstandig de deur uit. Een hele ingrijpende verandering van uw leven. Het lijkt of alle kleur langzaam uit het leven verdwijnt.

De voor u belangrijke en leuke dingen die u vroeger graag deed gaan steeds moeizamer, als ze nog gaan… Hoe fijn zou het dan zijn om naar een leuke dagbesteding te kunnen gaan om sociale contacten op te doen en, als u dat wil, te onderhouden. Gewoon een onbezorgde leuke dag!

Kleur geven aan het leven
Ouderen willen een zinvolle invulling van hun dag. Bij geWOON! Dagbesteding Ouderen te Voorst, onderdeel van PGVZ, wordt dit mogelijk gemaakt!
Gezelschap, ontwikkeling en plezier staan hierbij voorop. Eenzaamheid wordt tegen gegaan en er wordt ook aan vitaliteit gewerkt. Om gebruik te kunnen maken van dagbesteding hebben veel ouderen goed aangepast vervoer nodig, geschikt voor mensen met een zorgvraag.
Dit kan Stichting Mobiliteit Voor Iedereen bieden, maar hierbij hebben we wel hulp nodig.

Passend vervoer
Een aangepaste rolstoelbus is voor geWOON! de oplossing alleen valt de aanschaf van zo’n bus buiten de reguliere vergoedingen van de overheid.
Tot voor kort verzorgde Het Rode Kruis samen met geWOON! het vervoer van en naar de dagbestedingslocatie. Helaas is landelijk besloten om hiermee te stoppen.
Gelukkig kwamen wij vervolgens in contact met Stichting MVI. We werken er momenteel keihard aan om samen met geWOON!, Stichting MVI en sociaal betrokken ondernemers dit aangepaste vervoer voor de komende jaren te garanderen.
De bus gaat gereden worden door dezelfde vrijwilligers die al aangesloten waren bij geWOON!. De chauffeurs (meestal gepensioneerden) vinden het leuk om mensen heen en weer te rijden en hun dag op deze wijze zinvol te besteden. Niet alleen het persoonlijke contact maar ook het vertrouwen in elkaar zorgt ervoor dat het “gewoon” goed loopt.

Help ons mee!
Om het vervoer te kunnen realiseren, zijn wij afhankelijk van donateurs en MVO partners. Als bedrijf kunt u bijvoorbeeld uw bedrijfslogo op een prominente plaats op de bus krijgen. Uw bedrijfslogo is dan goed zichtbaar als de bus dagelijks door uw eigen regio rijdt.

Onze zorgvragers komen o.a. uit Apeldoorn, Hoenderloo, Loenen, Klarenbeek, Wilp, Twello en Voorst. Echt uit de hele regio! Buiten de ritten van en naar de zorgvragers zal de bus worden ingezet voor diverse uitjes en bezoeken binnen en buiten de regio.
Hoe mooi is het om op deze wijze als MVO partner zichtbaar te zijn.

Namens alle zorgvragers, begeleiding en vrijwilligers alvast bedankt voor uw tijd en aandacht, wij hopen dat u dit belangrijke project wil en kan ondersteunen!

De volgende ondernemers hebben zich al betrokken gevoeld bij dit project:
Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek Voorst, Autobedrijf Vos Voorst,
OVERGELDER Vastgoedontwikkeling Twello, Kinderdagverblijf Ut-Trepke Voorst/Empe, Rouwcentrum Rouwenhorst Apeldoorn, Echte Bakker Gerrits Wilp, Breishop De Knipoog Twello, Koffie Cafe Thuis Twello, Elijzen Metaalconstructie- en Installatietechniek B.V. Klarenbeek, RioCoat B.V. Klarenbeek, FysiotherapieKlarenbeek, Hanol Twello/Vaassen, Pets&Co Berends Twello

Ons hartelijke dank!

woensdag 8 januari

Deel dit bericht