Goed bezochte avond “Samen oud worden”

Empe- Op 22 mei werd door de Kleine Kernen Empe Tonden een bewonersbijeenkomst gehouden over "samen gezond oud worden in Empe en Tonden". Met een toeloop van 40 bewoners was 't Oortveld goed bezocht. Tondenaar Everdien Boesveld interviewde drie mensen: Marcel Kerkhoven, huisarts in Brummen, Erwin Jonkers van Stichting Welzijn Brummen en Chris Frencken, coördinator maatschappelijke initiatieven in Voorst.

Zij legden uit dat gemeenschapszin belangrijk is voor een dorp of buurtschap. Daarmee kunnen de bewoners elkaar goed helpen, zodat mensen langer, veiliger en met meer plezier hier kunnen blijven wonen. In een buurtschap als Empe en Tonden is de samenhang al sterk, maar het kan altijd beter.

Na de interviews gingen de bewoners zelf bedenken wat ze het liefst zouden willen en nodig hebben en of die wensen wel realistisch zijn. Dat varieerde van veiliger verkeer tot een beter overzicht van de reeds beschikbare voorzieningen. Het is allereerst van belang dat mensen van elkaar weten wat er nodig is en wat er al kan. Af en toe een praatje maken met de buur is daarom een vitaal onderdeel van de gemeenschapszin.

Er is afgesproken dat in het najaar een tweede bijeenkomst wordt gehouden over praktische mogelijkheden die er zijn voor Empe en Tonden. Twee bewoners meldden zich aan om dit samen met de Dorpsraad voor te bereiden.

woensdag 29 mei 2024

Deel dit bericht