Gouden huwelijk Dientje en Reinder Blumink

Terwolde- 28 oktober is het 50 jaar geleden dat Dientje Uenk en Reinder Blumink in het huwelijk zijn getreden in het mooie oude gemeentehuis met aan de voorzijde de mooie statige trap. Zij is geboren in boerderij de Aze in Terwolde. Hij is geboren in boerderij de Hombrake in Teuge. Na het huwelijk zijn ze in de Hombrake gaan wonen. Samen hebben ze daar ongeveer 40 jaar gewoond en gewerkt. Inmiddels wonden ze in een mooie woning naast de boerderij. Het bruidspaar heeft 2 zonen en 3 kleinkinderen.

Het is al jaren geleden dat de plattelands jongeren organisatie Jong Gelre bestond en nu nog bestaat. Zij waren er daar beiden lid van. Op een gegeven moment sloeg daar de zogenaamde vonk over.

Bij Jong Gelre wordt onder andere veel aan cultureel werk gedaan, zoals cabaret en toneel. Dientje speelde er toen toneel en dat doet ze nog steeds echter het is nu bij L.T.O. Noord (voorheen G.M.v.L.). Reinder heeft diverse bestuursfuncties bekleed bij de bovenstaande organisaties.

Met een aantal leden van bovenstaande organisaties gaan ze jaarlijks een week met een bus gezelschap op stap. Ze hebben al diverse landen in Europa bezocht. Het gezelschap probeert deze reis altijd wel te combineren met een bezoek aan een boeren bedrijf of een agrarisch gerelateerde fabriek in het buitenland. Met z’n allen beleven ze veel plezier en gezelligheid aan.

Dientje is de sportiefste van het stel. Ze ging graag zwemmen en schaatsen, nu wandelt ze veel. Die sportiviteit hebben de kinderen en de kleinkinderen zeker meegekregen. De zonen en kleinzonen voetballen allemaal en de kleindochter schaatst. Reinder was vaak langs het veld van de voetballende zoons te zien. Hij is jarenlang jeugdleider geweest van teams van zijn zoons.

Reinder heeft jarenlang de boerderij gerund. De oudste zoon en kleinzoon hebben inmiddels de boerderij overgenomen. Reinder is hobbymatig nog wel elke dag op de boerderij te vinden.

De tuin en groentetuin is een hobby van Dientje. Zij onderhoudt deze secuur en geniet enorm van de mooie bloemen en de groente die ze verbouwd heeft. Tevens doet ze vrijwilligers werk. Naast het koffieschenken bij het Grotenhuis helpt ze bij het “Samen eten” in het dorpshuis in Teuge.

Het bruidspaar had graag een leuk feest willen geven voor familie, buren en vrienden echter door de corona, zit dat er voorlopig niet in. Wij hopen dat iedereen gezond blijft.

Wethouder de heer Pinkster heeft namens de gemeente Voorst de felicitatie aan het bruidspaar aangeboden.

woensdag 28 oktober 2020

Deel dit bericht