Groep 8 de Hietweide geniet van Lesdiner

Twello- Groep 8 van obs de Hietweide kreeg vorige week te horen dat het lesdiner bij restaurant Korderijnk toch door kon gaan. Dit kon omdat de verruimingen (met betrekking tot Corona) per 1 juli ingingen.

En wat was het weer een succes. De kinderen kwamen in hun netste (gala) kleren en met keurig gekamde haren aan bij Brasserie restaurant Korderijnk. Er werd eerst een drankje genuttigd buiten op het terras en vervolgens gingen de kinderen in paren (met tafelheer en tafeldame) naar het restaurant om plaats te nemen aan de keurig gedekte tafels. Ze hadden in de klas les gehad in etiquette: zoals niet met de ellebogen op tafel, niet blazen en slurpen, jezelf excuseren als je van tafel gaat, servet op schoot, pink omhoog met het drinken van de ‘wijn’, niet met volle mond praten etc. Het voorgerecht waren heerlijk gebakken coquilles met verschillende

groentepurees. Vervolgens een hele lekkere pomodorisoep. Het hoofdgerecht bestond uit fish & chips of uit een rundvleesburger. Ook het toetje smaakte geweldig: ijs met slagroom en mousse. Groep 8 heeft al met al 2,5 uur lang heel rustig en gezellig aan tafel gezeten. Kletsen, genieten van het eten en drinken en van alles leren over de etiquette. Iedereen had dan ook de oorkonde dik verdiend.

Voor de foto’s van deze gezellige avond kunt u naar www.hietweide.nl

De Hietweide neemt afscheid van groep 8

Het zit er op. Na 8 jaar basisschool zetten de kinderen een nieuwe stap naar het voortgezet onderwijs. De afscheidsavond was een onvergetelijke. Eerst speelden we de musical Diamantroof. En wat stonden de kinderen te stralen. Het ging echt super. We waren ook zo ontzettend blij dat we, ondanks de corona crisis, de musical toch op konden voeren. Dit voor de ouders in de zaal en via een livestream voor de thuisblijvers. De musical werd gevolgd vanuit Nederland, Finland, Syrië, Turkije, Australië, Kosovo, Frankrijk en Duitsland. Dat is wel heel bijzonder. Het officiële gedeelte bestond uit een liedje en een praatje van de meester voor elk kind. De avond werd afgesloten met een gedicht en een ABC door alle groep 8-ers voor de meesters en juffen. Ook werden er verschillende mooie cadeaus aangeboden. De meest in het oog springende zijn echt heel mooi. Aan de twee goaltjes die wij van jullie hebben gekregen zal de Hietweide nog héél lang plezier beleven. Op het moment dat het lied ‘Leef’ hard door de speakers klinkt en de kinderen zingend en dansend over het podium gaan, weten we dat de basisschool er echt op zit. Jullie zijn een heel bijzonder en fijne klas. We gaan jullie missen. Het ga jullie goed.

Voor foto’s van het afscheid kijk op www.hietweide.nl

woensdag 22 juli

Deel dit bericht