Grote aanloop en enthousiasme bij open dag Dijkhof Bouw

Klarenbeek- Op 15 juni vond de Dag van de Bouw plaats. Op deze dag stellen leden van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland projecten open voor het publiek. Dijkhof Bouw in Klarenbeek besloot echter om niet een project, maar haar vorig jaar gemoderniseerde en uitgebreide kantoor en timmerfabriek (Dijkhof Kozijnen) met trots open te stellen voor jong en oud. Duidelijk werd hoe Dijkhof Bouw letterlijk en figuurlijk actief bouwt aan een betere toekomst voor haar opdrachtgevers.

Nog voor 14.00 uur stonden de eerste geïnteresseerden van de ruim 700 bezoekers, voor de deur om een kijkje in de ‘keuken’ te nemen van Dijkhof Bouw en Dijkhof Kozijnen. Na een hartelijk ontvangst volgden de bezoekers een route door het bedrijf. Hier werd enthousiast door alle medewerkers uitleg gegeven over de verschillende disciplines van de bouw en het produceren en restaureren van houten kozijnen, ramen en deuren en monumentale timmerwerken.

Opmerkelijk was het grote contrast van de meest moderne werkmethoden zoals het 3D / BIM tekenen, Virtual Realtity, CNC-gestuurde houtbewerking en het bouwen van nieuwbouwwoningen tegenover het ambachtelijk met historische werkmethoden restaureren van monumenten en kozijnen. Hetgeen bij Dijkhof Bouw gecombineerd wordt om duurzaam, toekomstgericht en vooral klantgericht te werken.

In de timmerfabriek en op het buitenterrein was er voor jong en oud de mogelijkheid om diverse demonstraties te bekijken en zelf de handen uit de mouwen te steken. De kinderen mochten zelfs onder het toeziend oog van Bob de Bouwer en begeleid door onder andere leerling bouwkrachten van BouwMensen uit Apeldoorn een vogelhuisje timmeren, dakpannen leggen en een muurtje stapelen.

Tot slot konden de bezoekers zich 40 meter omhoog laten hijsen in een bouwkraan om te genieten van het prachtige uitzicht over Klarenbeek en omgeving, waarbij ze uitzicht hadden op het in middels vergevorderde nieuwbouwplan “De Grote Wetering”.

Gezien de ruime hoeveelheid geïnteresseerde bezoekers, de lovende reacties en het enthousiasme van alle aanwezigen, kijken zowel de bezoekers als alle medewerkers van Dijkhof Bouw en Dijkhof Kozijnen terug op een leerzame en geslaagde dag.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws