Grote klompen om te vullen!

Voorst- VoortvArend Voorst is onder de vleugels van Arend Jansen uitgegroeid tot een stabiele coalitie partner met drie zetels. In korte tijd hebben we samen een deskundig en bekwaam team geformeerd, een partij programma geschreven en genoten van alle uitdagende zaken die op ons pad kwamen. Te denken aan campagne voeren, een officiële partij oprichten en onze eerste ledenvergadering. Maar ook het opstellen en vaststellen van onze statuten en huishoudelijk reglement.

Na de zomer van 2023 hebben we de rollen omgedraaid waardoor ik (Danny Roelofs) de rol als fractie voorzitter op me heb genomen en Arend Jansen doorgaat als gemeenteraadslid en adviseur van het Bestuur. Geloof me, dat zijn grote “klompen” om te vullen.

Bij deze wil ik mezelf dan ook graag aan u voorstellen. U zou me kunnen kennen van de “twee wekelijkse” column in het Voorsternieuws die ik de afgelopen vijf jaar voor u schreef. Ik heb het geluk dat ik mag wonen in het prachtige Teuge samen met mijn liefdevolle vriendin Ilona de Haan, onze dochter Nova van 5 jaar en onze zoon Jax van 2. Ik heb een werkverleden bij o.a. Café de zaak, GGNet en Philadelphia zorg. Momenteel werk ik bijna 9 jaar bij Passie voor Jeugd en Gezin als gezinscoach en zet me in mijn vrije tijd graag in voor Stichting Jongeren Werk Peco die bijna 50 jaar bestaan.

U bent onze VIP

Ik heb de politiek ontdekt door de cursus “politiek actief” die vanuit de gemeente werd gegeven. Op dit moment verdiep ik me verder in de materie door de opleiding bestuurskunde en management te volgen. Maar naast de taaie stof die de politiek voor veel mensen is wil ik u aankomend jaar ook voorzien van een VIP arrangement. Een VIP arrangement waarmee u welkom bent om eens backstage bij onze partij te komen kijken als u geïnteresseerd bent in de politiek. Maar ook schriftelijk wil ik u meenemen in taaie termen als moties, amendementen en het presidium. Wat verdien je in de politiek, hoeveel uur kost het je gemiddeld en hoe zit dat met die achterkamertjes?

Wat als de politiek wél luistert?

Op woensdag 2 maart 2022 heeft VoortvArend Voorst samen met de VVD-Liberaal2000, het CDA en PVDA-GL een inspraak avond gehouden met daarbij het thema participatie. Voor mij en de partij is dit een belangrijk punt. Ik wil als burger zelf ook betrokken worden in het proces als het mij aan gaat. De overheid is van de samenleving en de overheid is er voor de samenleving. Kortom geen overval strategieën, “samen beter”!

Ik doe het niet alleen. Graag wil ik mijn licht laten schijnen op mijn collega’s van VoortvArend Voorst. Ik ben dan wellicht de klankkast, maar samen bespelen we dit prachtige instrument van de democratie. Onze raadsleden Arend “gepokt en gemazeld” Jansen en Lianne van den Brand ons juridisch wonder. Ook hebben we kundige bestuursleden en fractie ondersteuners die zich verdiepen en vastbijten in alle thema’’s die spelen in Voorst. Onze voorzitter Jan Willem Klop, Secretaris Ton Janssen, Penningmeester Jakob Knol. Daarnaast een mooie verzameling mensen als fractieondersteuners; Jan Osinga, Jan Mulder, Ton Janssen, Jakob Knol, Jan-Willem Klop en Kelly Uenk.

Daarnaast kunt u ons via onze website www.voortvarendvoorst.nl volgen en ons eventueel steunen door lid te worden van onze partij. Mocht u daarnaast geïnteresseerd zijn in de politiek of vragen hebben? Dan kunt u mij mailen op d.roelofs@voorst.nl

Danny Roelofs, fractievoorzitter VoortvArend Voorst

woensdag 31 januari 2024

Deel dit bericht