Harmonie Maasbracht verrast Twello

Twello- Op een bijzondere locatie gaf muziekvereniging Excelsior afgelopen zaterdagavond een duo concert ism Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia uit Maasbracht. De groene stoelen waar normaal gesproken middelbare scholieren hun lunch op nuttigen werd bezet door Limburgse muzikanten, Twellose muzikanten en hun toehoorders.

Excelsior was deze avond te gast in het Veluws College in Twello. “Best wel een beetje spannend, zo’n eerste keer op een nieuwe locatie”, aldus voorzitter Jasper Esselink. “Je weet niet exact hoe het zal gaan klinken, en dat is toch best wel belangrijk voor een concert…”.

Festival
De fanfare van Twello zit midden in de voorbereidingen van het festival dat zij op zaterdag 15 juni a.s. gaan bezoeken in Elburg. Voor een vakkundige jury, bestaande uit Jan Bosveld en Arnold Span, laten de Twellose muzikanten horen wat ze kunnen. Om alvast in de stemming te komen werd dit duo concert georganiseerd. Podiumervaring opbouwen en souplesse krijgen in het spelen van het complete programma was het doel. Het programma van Excelsior bestond uit 3 werken en werden netjes aangekondigd zodat alle toehoorders een beeld konden vormen van het verhaal tijdens de uitvoering.

De verrassing
Na de pauze was het de beurt aan Harmonie St. Cecilia uit Maasbracht. Dit grote harmonie orkest was afgelopen weekend een weekendje weg in eigen land. Via via werd contact gelegd met Excelsior en zo kwam het dat de Limburgse muzikanten in Twello konden optreden. Gelijk bij de eerste noten werd het publiek getrakteerd op zeer geraffineerd harmonie spel. Een klank die je in onze regio helaas niet veel hoort. Kippenvel met een hoofdletter. Na een uur genieten kregen het harmonieorkest van Maasbracht een staande ovatie. “Een zeer aangename verrassing op de zaterdagavond”, volgens een van de bezoekers.

Harmonie Maasbracht.

woensdag 29 mei 2024

Deel dit bericht