Hecht stelletje Jan en Thea Berends: 50 jaar getrouwd

Twello- Het echtpaar Berends-Van ’t Erve was vrijdag 5 februari j.l. 50 jaar getrouwd. Jan Berends werd op 17 januari 1941 geboren aan de Bonenkampsweg in Bussloo, als 4e kind van een 7-tal. Na de lagere school in Bussloo, en hij de avondlandbouwschool had afgerond werd het tijd om te gaan werken. Als 2e knecht bij een boer in de buurt begon Jan zijn werkend leven, maar het boerenwerk beviel hem eigenlijk niet zo, dus besloot hij na 3 jaar om van baan te veranderen. Via verschillende banen als chauffeur en in de bouw, ging hij als onderhoudsman bij de Rabobank in Deventer aan de slag.

Dit bleek op zijn lijf geschreven want hier heeft hij 27 jaar gewerkt, totdat hij in 2001 met pensioen ging.

Thea v/ ‘t Erve werd geboren op 27 december 1947 als 11e kind van een gezin van 12. Ze heeft 3 broers en 8 zussen, die gelukkig allemaal nog steeds in goeie gezondheid zijn. Thea woonde aan de Broeklanderweg in Beemte Broekland en ging naar de lagere school in De Vecht. Na de huishoudschool in Twello, ging ze nog een jaar naar kostschool in Denekamp; ook een soort huishoudschool. Na al dat leren, ging ook Thea werken. Eerst had ze meerdere werkhuizen, daarna 3 jaar bij de St. Jozefstichting, ook heeft ze nog een jaar ziekenzorg gedaan in het ziekenhuis.

Toen ze Jan in 1969 op de Schalkhaarse kermis leerde kennen, ging het snel. In 1970 zijn ze verloofd, 29 december 1970 voor de wet getrouwd, 5 februari 1971 voor de kerk. Op 4 december 1971 werd hun zoon Arthur geboren, waarna op 4 januari 1973 dochter Angelique het levenslicht zag.

Het jonge stel ging direct na het trouwen op De Worp wonen, alwaar ze 10 jaar verbleven. De ouders van Jan waren inmiddels gestopt met het boeren en wilden kleiner gaan wonen. Jan en Thea hebben toen de boerderij overgenomen, er een fijne woonboerderij van gemaakt. En zo kwam Jan weer in zijn ouderlijk huis te wonen,

waar hij altijd intens van heeft genoten. Heerlijk vond hij het om daar te rommelen in en om het huis, en in de tuin met zijn vogels. Terwijl Thea zich vermaakte met breien, kaarten maken en legpuzzels. Thea zette zich ook graag in als vrijwilligster bij zorginstelling De Benring en bij de Zonnebloem, wat ze overigens nog steeds doet.

Na 35 jaar in Bussloo te hebben gewoond, de kinderen inmiddels uitgevlogen en het huis met de tuin een beetje te groot werd voor hen, besloten ze te verhuizen naar Twello. Daar wonen ze nu alweer 3 jaar met veel plezier en genieten ze van een boek of een spelletje. Ook zijn er inmiddels 2 kleinkinderen bijgekomen waar ze heel erg van genieten. Zowel de kleinkinderen als beide kinderen wonen in Twello, dus hoe fijn is dat. Jan en Thea hadden een groot feest gepland om hun 50e trouwdag, en het feit dat Jan pas 80 is geworden, groots te vieren maar helaas kan dat door de corona niet doorgaan. Ze hopen wel dat ze snel weer met het hele gezin en de kleinkinderen bij elkaar kunnen komen, “en dan gaan we lekker met z’n allen uit eten”, zo luidt de belofte.

woensdag 10 februari 2021

Deel dit bericht