Helpen oogsten of dineer aan de wijngaard op landgoed Buitenpost

Twello- De maanden september en oktober staan op Buitenpost te Twello in het teken van het thema ‘Oogst op Buitenpost’. Kom plukken, dineren of maak een unieke halloween-wandeling op het speciaal daarvoor aangeklede Blotevoetenpad.

De initiatiefnemers zijn duidelijk. “We willen laten zien dat er ook in het najaar genoeg te beleven valt op Buitenpost. Er is genoeg te doen tijdens het oogstseizoen en daar hebben we onze activiteiten op aangepast. We willen iedereen laten beleven wat er van eigen bodem geoogst kan worden en wat ervan gemaakt kan worden”, aldus één van de Buitenpost eigenaren Adriaan Verkerk.

Meehelpen oogsten en een rondreizende sappers voor eigen appelsap
Op 17 en 18 september kunnen bezoekers van Buitenpost meehelpen met oogsten op Buitenpost. Tijdens deze dagen wordt de mogelijkheid geboden om het oogsten van dichtbij mee te maken. Of eigenlijk: je staat er middenin. Meehelpen met de appeloogst in de boomgaard op 17 en/of 18 september is mogelijk voor jong en oud. Opgeven kan via oogst@bijbuitenpost.nl.

Voor oogst uit eigen tuin is er de mogelijkheid om sap te laten persen. Bezoekers kunnen eigen appels en ander fruit op zondag 19 september meenemen naar Buitenpost. Op deze dag staat er ‘De Sappers’, een mobiele oogstpers en zij toveren de meegebrachte appels om in appelsap.

Franse taferelen tijdens een wijngaard diner op 19 september
Het wijngaard diner wordt op Buitenpost gezien als de aftrap van de culinaire richting die het Kasrestaurant inslaat. Dineer samen met 100 andere gasten aan een lange, met linnen bekleedde tafel aan de wijngaard.

Tijdens dit diner krijgen de gasten een voorproefje van het culinaire concept van Buitenpost. Hierbij staan het gebruik van eigen oogst en mooie producten van lokale telers en agrariërs centraal. Het wijngaard diner vindt plaats op zondag 19 september. Een plek voor dit viergangendiner inclusief lokale wijnen is te reserveren voor € 65,- per persoon.

Blotevoetenpad in Halloweensferen
Als afsluiter van de oogstmaanden zal er een Halloween spooktocht plaatsvinden. Het Blotevoetenpad van Buitenpost is goed bekend en afgelopen zomer vanuit heel Nederland druk bezocht. Tijd voor een Halloweenvariant, vinden ze bij Buitenpost. Inmiddels zijn ze druk met de voorbereidingen voor deze spannende wandeling die op 29 en 30 oktober gepland staat. De inschrijving daarvoor volgt spoedig op de website.

Wil je meer informatie of aanmelden voor een van de activiteiten? Dat kan via www.bijbuitenpost.nl/oogst

woensdag 8 september 2021

Deel dit bericht