Henk en Alie al 50 jaar een hecht stel

Twello- Henk Lebbink (76) en Alie van Essen (71) zijn over 2 dagen (vrijdag 11 juni) 50 jaar getrouwd. Een feestdag die ook voor hen helaas een bescheiden karakter zal moeten dragen.

​Henk geboren in Klarenbeek en Alie die het levenslicht zag in Epe, leerden elkaar al op jeugdige leeftijd kennen tijdens de destijds alom bekende dansavonden in een Klarenbeeks etablissement. Na een verlovingstijd van zo’n 4 jaar traden Henk en Alie in het huwelijk. Ze zien het nog als de dag van gisteren voor zich: het betreden van de trappen van het toenmalige prachtige gemeentehuis in Twello.

Vanaf dat moment hebben ze, tot 10 jaar terug, altijd een klein boerderijtje in Klarenbeek bewoond. Naast de werkzaamheden die daar nodig waren, hebben ze hun handen laten wapperen bij o.a. een meubelzaak in Apeldoorn, en bij de welbekende firma Krepel. Alie zette zich jarenlang in bij een kledingwinkel in o.a. Klarenbeek en Apeldoorn.

Het echtpaar kwam in de loop der jaren in het gelukkige bezit van 2 zonen die op hun beurt weer zorgden voor 6 kleinkinderen. Deze oog appels geven Henk en Alie heel wat prettige uurtjes. Er is en wordt veel opgepast en ook nu hoeven ze maar aan de spreekwoordelijke bel te trekken en het Gouden Paar staat voor ze klaar.

Zo’n 10 jaar geleden verruilden ze het Klarenbeekse voor een seniorenwoning in Twello. Een fijn plekje, zo vinden ze. Eén van de zonen nam hun stekje in Klarenbeek over en kregen Henk en Alie meer tijd voor “zichzelf”. Fietsen en met de auto tochtjes maken zijn de bezigheden waar ze blij van worden: “Nederland is zo mooi”. Maar thuis vermaken ze zich ook opperbest, samen een kaartje leggen (jokeren) waarvan de meeste overwinningen op naam komen van Alie, aldus Henk. Alie is nog steeds een verwoed lid van de Handwerk Creatief club in Klarenbeek, iedere donderdagmorgen is ze van de partij. In die uurtjes is Henk dan te vinden op hun voormalige boerderij, waar nu hun zoon de scepter zwaait, voor hand en span diensten. Nog een opmerkelijke ‘hobby’ van beiden is de belangstelling voor de formule 1 races met Max Verstappen. Alle tv uitzendingen worden enthousiast en met veel belangstelling gevolgd. Uit alles blijkt dat het Gouden Paar gelukkig en blij is met elkaar maar zeker ook met hun nazaten die op hun manier gaan zorgen voor een onvergetelijke dag.

woensdag 9 juni 2021

Deel dit bericht