Herenboerderij op de Groote Modderkolk

Loenen- Samen duurzaam voedsel produceren. Veel mensen dromen er wel eens van, in je eigen voedsel voorzien; lekker, gezond en dichtbij. De plannen zijn in de verkennende fase maar als de plannen doorgaan, dan ziet het ernaar uit dat in Loenen een Herenboerderij kan gaan starten op het erf van de Groote Modderkolk. Een uitgelezen plek op het terrein van Natuurmonumenten! Wij zijn op zoek naar nog meer geïnteresseerden in de regio Apeldoorn, Hoenderloo, Brummen, Zutphen en Dieren die de overtuiging hebben dat wat je eet je leven rijker maakt en die bereid zijn om gezamenlijk te investeren in een eigen Herenboerderij.

Een Herenboerderij is een kleinschalige gemengde boerderij die in eigendom is van 200 huishoudens (Herenboeren) die samen een coöperatie oprichten. De leden van de coöperatie investeren eenmalig in de oprichting van de boerderij en delen vervolgens de jaarlijkse kosten. Voor vegetariërs is dat ongeveer 6 euro per persoon per week, voor vleeseters 10 euro. Wat je daarvoor terugkrijgt, is elke week ongeveer 60% van je voedsel: groenten, fruit, aardappelen, eieren en (diepgevroren) vlees en vleeswaren.

De Herenboeren nemen een boer in dienst die voor ongeveer 500 ‘monden’ op een duurzame wijze het voedsel produceert dat ze willen eten. Dit alles onder de noemer ‘meewerken mag, hoeft niet’. We zijn immers ‘Herenboeren’.

De Herenboerderij gaat duurzaam en zo natuurlijk mogelijk werken. Er worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daardoor krijg je gezond eten én het is goed voor de bodem en de biodiversiteit.

Samen Herenboer zijn

Verse groente, fruit, eieren en vlees van je ‘eigen’ duurzame boerderij. En hierbij hoef je zelf niet te beschikken over een eigen boerderij, grote moestuin, voldoende tijd of groene vingers. En wat is er leuker dan op je eigen boerderij je boodschappen gaan doen terwijl je de groenten op het land kunt zien groeien? Kunt genieten van de bloesem aan de fruitbomen en een rondje langs de varkens, kippen en runderen kunt lopen?

Herenboerderij Groote Modderkolk gaat starten, zodra er 150 huishoudens meedoen.

Voor meer informatie of om te weten wanneer er weer een info avond wordt georganiseerd kijk eens op de website, schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Herenboeren Groote Modderkolk

https://grootemodderkolk.herenboeren.nl

Facebook: @herenboerengrootemodderkolk

woensdag 3 oktober

Deel dit bericht