Herfst als metafoor voor vergankelijkheid

Twello- Elke derde vrijdag van de maand is er schrijverscafé bij de Kunstkring Voorst aan de Dorpsstraat 11a. Zo ook op vrijdag 18 november. De inloop is om 15.00 uur en de start is 16.00 uur. Luisterpubliek is van harte welkom. En wil een bezoeker ook zelf eens voordragen, is het verzoek je even aan te melden. De schrijvers zijn aan het werk gegaan met het thema ,Vallende bladeren’

De presentatie van het schrijverscafé is in handen van Lis van der Geer en de introductie wordt deze keer verzorgd door Joop de Leeuw van het Kunstkring schrijverscollectief.

Joop licht toe: ‘Vallende bladeren’, een jaarlijks terugkerend fenomeen in onze klimaatzone. Veel bomen laten hun blad vallen, en dat doen ze puur uit zelfbehoud. Voor de ene mens is de herfst een moeilijke tijd, omdat dit een periode is van somberheid en depressie; Het idee dat de dagen korter en de nachten langer worden, dat het zonlicht dat afneemt waardoor je thuis de lampen al om 16:00 uur aan moet doen, maar ook de gedachten aan de wind en de regen.

Herfstkleuren

Voor de ander is het een tijd van genieten: van al die prachtige herfstkleuren, van diezelfde wind en regen. Dit type mens gooit de kinderen, de hond en de camera in de auto en trekt de natuur in om een echte Indian Summer vast te leggen.

Weer anderen houden zich niet hier helemaal niet mee bezig en gaan het vallende blad enthousiast te lijf met supersonische turbo-bladblazers. Feit is dat het moment dat de bladeren gaan vallen de laatste jaren steeds iets opschuift richting Kerstmis door de gestage en kennelijk onomkeerbare opwarming van onze aardbol. Toch iets om over na te denken .... en op papier te zetten voor het volgende schrijverscafé,” mijmert Joop de Leeuw als een van de schrijvers van de vaste schrijversgroep.

Entree schrijverscafé

Het is fijn als belangstellenden en luisterpubliek echt om 16.00 uur binnen zijn. Toegang is gratis. Een gift is welkom. Wil je tevoren nog wat bijpraten, kom dan wat eerder. Inloop is vanaf 1500 uur. Op die manier is er ook nog tijd om de expositie Soul Mirrors te bekijken die dan voor het laatste weekend te zien is. Aanmelding en/of informatie via jelevenschrijven@gmail.com .

woensdag 16 november 2022

Deel dit bericht