Hoe eenvoudig kan het zijn

TWELLO- Mobiel blijven ofwel soepel blijven bewegen maar fitness of hardlopen is het niet. Wandelen wel maar het wordt nu vroeg donker, het is koud of het regent.

Ik zeg doe Ismakogie.

De kracht van Ismakogie zit in de eenvoud. Het is subtiel uit te voeren waardoor het overal toepasbaar is. Zelfs op een feestje. Het is mooi in te zetten op de momenten dat er ergens gewacht moet worden wat regelmatig voorkomt, bijvoorbeeld bij een lift, een stoplicht, de slager etc.

Een bijkomend voordeel van de Ismakogie is dat het de lichaamshouding verbeterd, bewegingen soepeler gaan en cošrdinatie en balans verbeteren.

Wanneer de juiste anatomische houding wordt aangenomen, is het staan en het zitten achter een bureau beter vol te houden. Het is voor het lichaam minder vermoeiend, waardoor er aan het einde van de dag meer energie over is om nog andere dingen te gaan doen.

De bewustwording van het lichaam, hoe sta en loop ik eigenlijk, is een eye-opener voor velen. Voelen hoe de stand van de schouders is bijv. bij het zitten of lopen. Bekijk eens een oude foto van vroeger en nu, is er verschil? Is de houding mooi rechtop? Of hangen de schouders en is er een bolle rug?

Een workshop ÒBewust BewegenÓ duurt 1,5 uur en is dit jaar nog op donderdag 28 november van 19.00 tot 20.30 uur in gebouw Irene , Dorpsstraat 8 te Twello. Ook op maandag 2 december is er een workshop van 9.30 tot 11.00 uur aan de Rijksstraatweg 134. Aanmelden of vragen kan naar Carin Knops; ismakogie.twello@gmail.com of bellen naar 0571-276897.

woensdag 20 november

Deel dit bericht