Hof van Twello gewoon geopend na de brand

Twello- Hoewel de brand afgelopen woensdag een gevoelig gat sloeg in de veldschuur gaan de hoofdactiviteiten van de Hof van Twello gelukkig gewoon door. De brand verwoeste de grote keuken, de sanitaire ruimte, de koel en vriescellen. Daarmee ging de volledige zelfgemaakte diepvries voorraad voor de winkel en de horeca verloren. Inclusief de al veelgenoemde 1000 kg vers geplukte druiven die klaar stonden voor de wijnpers.

Maar gelukkig heeft de Hof van Twello nóg een sanitair blok in het kasrestaurant (en ook nog ééntje op de camping) en kan de ‘kleine’ keuken in de kas met weinig moeite worden verbouwd tot volwaardige keuken. De kok is dus al weer aan de gang en is de hele dag bezig de voorraad weer op peil te brengen! En het personeel mag nu in het kasrestaurant naar het toilet. Arrangementen en kinderfeestjes gaan gewoon door. Boekingen kunnen elke dag gemaakt worden.

De winkel kampte vorige week met een gebrek aan citroenen en limoenen omdat die 1x per week worden ingekocht en de leverancier net was langs geweest. Er moest wat meer zelf geoogst worden en een deel van het fruit, dat betrokken wordt van Ooyman van de Wilpse klei moest weer aangevuld worden. Kleine probleempjes dus in vergelijking met de ellende van de nasleep van zo’n brand!

Veel overleggen met verzekeringen, schade experts, nadenken over de herbouw, aanbestedingen doen, alle verbrande potten en pannen, machines, etc. vervangen. Er gaat veel geld door dan in korte tijd…. De hele dag beslissingen nemen. Ondernemen tot in je tenen.

Dank voor alle steun!!

En wat is het dan hartverwarmend hoe diensten en mensen reageren. De brand brak uit rond half zeven ’s ochtends. Een volgde een geweldige reactie van de brandweerkorpsen van Deventer, Terwolde en Twello die er alles aan deden de belendende gebouwen te sparen, wat wonderwel gelukte. De paardenstal met rieten dak, op slecht 4 meter afstand werd volledig en zonder een spatje schade bewaard. Al om 7 uur kwamen de eerste aps met aanbod tot hulp binnen, de burgemeester was er al om half acht en mensen kwamen spontaan langs en hielpen later op de dag met de gestokte druivenoogst. Tientallen berichten op facebook, mails. Een bloemetje van het personeel. Hartverwarmend allemaal! Na een oproep via de Nieuwbrief kwam er van alle kanten financiële steun binnen om van de tegenslag een stap vooruit te maken. En zó gaan we het doen!

woensdag 10 oktober

Deel dit bericht