Iedereen wil toch straks weer gezellig kunnen winkelen?!

De mensen blijven zoveel mogelijk in en om het huis, gaan alleen de deur uit voor hun eventuele werk of de noodzakelijk boodschappen. Onderweg wordt nog een bloemetje gescoord of dat visje op de markt, zolang het nog kan. Veel winkels zijn leeg; niet omdat ze uitverkocht zijn, maar ze missen de klanten. Logisch, want de gezondheid gaat bóven alles en de overheid is daarover ook duidelijk. Wie niets bij een ander heeft te zoeken blijft thuis!

Uitdagende tijden

Voor veel ondernemers breken uitdagende tijden aan. Plan ik mijn personeel nog in en wie laat ik thuis? Wat doe ik met de bedrijfsvoorraad? Uiteraard hebben we het dan niet over de koelkast of wasmachine, de auto of meubels. Maar wel over seizoensgebonden en/of beperkt houdbare artikelen. Nederland gaat langzamerhand op slot en daarmee sluiten ook de meeste winkeldeuren … definitief?

Online shoppen; verveling en belonen

Want wie lang en onvrijwillig thuis zit, gaat zich vervelen. Online shoppen is één van de bezigheden voor tijdverdrijf, maar het is ook een beloning als antwoord op de situatie waarin we verkeren. Het shoppen uit verveling is in feite ook een vorm van hamsteren. Je hebt het niet nodig, maar dan heb je het toch maar in huis. Met als gevolg dat, wanneer we de moeilijke tijden straks achter ons laten, de hamsteraars met enorme voorraden voorlopig niets of weinig hoeven in te slaan.

Winkelen is gezellig

Ook Nederland zal straks, evenals de rest van de wereld, worden ‘bevrijd’, waarna we ons best gaan doen om het dagelijkse leven weer op te pakken. Het zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn, dat we weer naar hartenlust kunnen winkelen en alles kopen dat we nodig hebben. Mits we nog overal terecht kunnen, wat voorheen zo gewoon was, hetgeen gezelligheid brengt en waarbij we menigeen tegen het lijf lopen voor een praatje of zelfs een kop koffie.

Wanneer we straks weer in vrijheid leven

De ondernemers van Twello Centrum roepen je dan ook op, om waar mogelijk aankopen uit te stellen. De hand op de knip voor ‘straks’, het moment dat we weer volop kunnen genieten van onze vrijheid. De tijd dat we ons gaan belonen voor de vreemde periode welke we dan, hopelijk voorgoed, achter ons laten. Geopende winkeldeuren waar de zaken weer vol lopen met klanten. Volle rekken en schappen, keuze in overvloed, ook door de diversiteit aan winkels.

Stel je aankopen uit!

Twello heeft een grote aantrekkingskracht binnen de gemeente Voorst en ook in de regio; een breed winkelaanbod, persoonlijke service, gratis parkeren en een levendige horeca voor het hapje en drankje. Een diversiteit waar het dorp trots en tevreden op is en dát willen we toch graag zou houden? Stel waar mogelijk je aankopen uit, want ook jij wil straks toch weer gezellig kunnen winkelen?

De winkels zijn nog open

Tijdens het schrijven van dit bericht zijn de winkels nog geopend, mógen nog open zijn en de winkeliers hanteren uiteraard alle voorzorgsmaatregelen welke noodzakelijk zijn om zo veilig mogelijk te kunnen winkelen. En wil je toch liever niet meer de deur uit; kijk even of je online ook bij de lokale winkel kan bestellen; in een webshop of wellicht gewoon via email of een telefoontje? Veel bedrijven leveren in deze tijden ook aan huis!

woensdag 25 maart

Deel dit bericht