Kerstconcert Sint Martinuskerk

BUSSLOO-

Projectkoor Festina Lente neemt u vlak voor Kerst mee naar de tijd toen Spanje de Zuidelijke Nederlanden overheerste. Typisch Nederlandse kerstliederen uit de Cantiones Natalitae, getoonzet door de Vlaming Guillelmus Messaus worden afgewisseld met swingende Spaanse Villancicos, Spaanse hofmuziek geïnspireerd op volksmuziek die rond Kerst gezongen en gedanst werd. Het projectkoor Festina Lente, gevestigd in Arnhem, streeft naar grote muzikale kwaliteit, koorklank en expressie. Het koor richt zich op deelnemers uit de wijde omgeving van Arnhem. Er wordt onder leiding van Dirkjan Horringa gewerkt met zeer gevorderde amateurzangers en beroepsmusici.

Kaarten

Het koor specialiseert zich in werken uit Renaissance en Barok en maakt ook uitstapjes naar meer hedendaagse muziek. Festina Lente voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Het koor is steeds op zoek naar bijzondere werken, thematische programma’s en zelden uitgevoerde muziek. Binnen diverse projecten wordt samenwerking gezocht met andere kunstdisciplines.

Dirkjan Horringa is artistiek leider en dirigent van Festina Lente. Hij is dirigent en zanger, musicoloog en gespecialiseerd in barokmuziek. Wie dit unieke concert wil bijwonen is welkom op zaterdag 14 december om 20.00 uur in de Sint Martinuskerk te Bussloo. Kaarten zijn onder meer in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 15,00 . Wie aan de kerk een kaart koopt betaald € 17,50 . Voor studenten en CJP houders kost een kaart € 10,00. Kinderen hebben gratis toegang.

woensdag 4 december

Deel dit bericht