Klarenbeekse Vakantie Speelweek, de leukste week van het jaar!

Klarenbeek- Afgelopen week vond alweer de 6e editie van de Klarenbeekse Vakantie Speelweek (KVS) plaats. Vier dagen vol sport, spel, muziek, creativiteit, pallets en plezier. Zo’n 200 basisschoolkinderen uit Klarenbeek en omgeving hebben een heerlijke week gehad en ook bij de vele vrijwilligers die aanwezig waren, straalde het enthousiasme er van af.

Op de zondag voorafgaand aan de speelweek werd op het KVS-terrein een openluchtbioscoop georganiseerd. Drie films, een voor de allerkleinsten, een voor de jeugd en ‘s avonds een voor de volwassenen stonden op het programma.

Op maandagochtend 26 augustus om 09.30 uur werd de speelweek zelf geopend. Iedere dag konden de kinderen een dagdeel aan de hutten bouwen en daarnaast kregen zij een programma aangeboden op het gebied van sport, spel, muziek of creativiteit. De invulling van deze programma’s is grotendeels voorbereid door jonge vrijwilligers (in de leeftijd van 14 tot 24 jaar).

De jeugd pakt dit ieder jaar weer fantastisch op. Mooi om te zien dat de speelweek niet alleen voor vertier zorgt voor de basisschoolkinderen, maar ook voor de jeugdige vrijwilligers plezier, sociale contacten en een mooie vermelding op hun CV oplevert.

De laatste dag werd in de avond afgesloten met een KVS-festival, waar alle ouders, opa’s en oma’s, sponsoren en iedereen die de KVS een warm hart toedraagt, voor waren uitgenodigd.

Vrijwilliger worden

Interesse om ook vrijwilliger te worden bij de speelweek? Laat het dan weten via kvsklarenbeek@gmail.com. De jeugdige vrijwilligers zijn doorgaans in de leeftijd van 14 tot 24 jaar en met name in de periode rondom de speelweek zelf actief. De werkgroepleden, die verantwoordelijk zijn voor de algemene organisatie (terreinopbouw, financiën, PR, catering etc.), zijn twintigers of ouders van basisschoolkinderen en komen in de loop van het jaar een aantal keren bij elkaar voor afstemming. Daarnaast wordt er tijdens de speelweek zelf de hulp ingeroepen van ouders, opa’s, oma’s en andere betrokkenen voor assistentie in de zaaghoek, bij het hutten bouwen, achter de naaimachine, in de catering, bij de E.H.B.O. etc. Nieuwe enthousiastelingen zijn altijd van harte welkom!

Bedankt!

De werkgroep wil iedereen weer enorm bedanken die deze week mogelijk heeft gemaakt: de kinderen, de jonge vrijwilligers, behulpzame (groot)ouders en buren, waaronder ook basisschool De Dalk en brandweer Klarenbeek. En natuurlijk de sponsoren, voor het beschikbaar stellen van materialen en diensten of een financiële bijdrage. De organisatie is iedereen zeer erkentelijk voor hun steun waarmee deze fantastische week gerealiseerd kon worden.

Foto’s en filmpjes zijn te zien op www.facebook.com/kvsklarenbeek (ook voor niet facebook gebruikers toegankelijk).

Op naar de Klarenbeekse Vakantie Speelweek 2020!

woensdag 4 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws