Kleurig en fleurig geheel Plantenmarkt Dorpsverfraaiing Twello

Twello- Groene vingers of niet, de Plantenmarkt die de Stichting Dorpsverfraaiing telkenjare organiseert is een lust voor het oog. Al met al trekt de Plantenmarkt dan ook iedere keer weer honderden belangstellenden naar het centrum van Twello. Door de combinatie plantenmarkt en tal van vrijetijdskramen werd het afgelopen zaterdag een gezellige dag. Ook het optreden van shantykoor De Trossen Los droeg bij aan een fijne sfeer.

Al vroeg in de morgen stond het dorpsplein vol met uitgestalde planten en bloemen die door de vrijwilligers van de Stichting Dorpsverfraaiing klaar waren gezet voor de verkoop. En die verkoop is hard nodig want de stichting die het gehele jaar door onbaatzuchtig haar prachtige werk doet, denk aan alle bloembakken en de in het oog springende rotondes, kan door het ontbreken van subsidies niet zonder deze extra inkomsten. Maar de vrijwilligers doen hun werk met liefde en ze zijn graag gezien tijdens het vullen en bijhouden van de grote aantallen plantenbakken die her en der verspreid staan in het dorp.

Het was overigens niet alleen de plantenverkoop waar men op af kwam, ook de know how die de Stichting Dorpsverfraaiing in huis heeft werd regelmatig geraadpleegd. Op de vragen over de verzorging van bloemen en planten kreeg menigeen dan ook een vakkundig advies en goede tips. Ook voor het compleet maken van plantenbakken (plantjes en goede tuingrond) was men hier aan het juiste adres.

Het was de dag voor Moederdag en dus vormde het centrum van Twello het decor voor de jaarlijkse plantenmarkt.

Voor wie dat wenste konden de plantenbakken vakkundig worden gevuld.

woensdag 11 mei 2022

Deel dit bericht