Koninklijke onderscheiding voor Henk Barmentloo

Twello- Het buitenterras van museum De Kribbe in Wilp vormde het decor voor de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding. De in Twello woonachtige Henk Barmentloo werd bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

​De grote betrokkenheid die Henk Barmentloo jarenlang tentoon heeft gespreid in de lokale sportwereld is de aanleiding tot het toekennen van deze onderscheiding. Al meer dan 19 jaar zet Barmentloo zich in voor sportvereniging Voorwaarts. Als scheidsrechter bij de jeugd en soms ook bij de senioren, is hij wekelijks in de weer om alles in goede banen te leiden. Een serieuzere zaak is het begeleiden van aankomende scheidsrechters, een kolfje naar zijn hand. Bij het z.g. 35+ voetbal staat hij op vrijdagavond de wat “oudere” sporters bij. Ook het secretariaat van de scheidsrechterscommissie is bij hem in goede handen.

Voor degenen die (nog) in Sinterklaas geloven gaat Henk als Goedheiligman op bezoek bij de Derk Brouwerschool en bij sv Voorwaarts.

‘’Uit alles blijkt dat Henk Barmentloo zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen dan wel anderen heeft gestimuleerd,’’ aldus burgemeester Penninx die namens ZKH Willem Alexander de versierselen mocht overhandigen.

woensdag 9 juni 2021

Deel dit bericht