Kookx opent vandaag de deuren!

Twello- Twello heeft een sterke regionale aantrekkingskracht door onder andere de diversiteit in winkelaanbod, waaronder ook unieke winkels. Vanaf vandaag, woensdag 9 november, krijgt het dorp een ware upgrade. Aan de Duistervoordseweg 24 gaan de schuifdeuren open van een uniek winkelconcept met de naam Kookx! Door Jos Bosch

Het is vrijdag 4 november wanneer Robin Holleboom me enthousiast ontvangt bij de entree van de winkel. Op enkele ramen hangen grote visuals, de andere zijn afgeplakt met papier want het interieur is nog niet toonbaar én het moet natuurlijk ook een beetje spannend blijven. Binnen wordt nog keihard gewerkt aan installatiewerk, verlichting als ook het uitpakken en sorteren van alle producten. De muziek, gecombineerd met de vrolijkheid en het enthousiasme van de harde werkers winnen het van de stressmomentjes, hoewel Robin relaxed oogt. “We hebben nog vier dagen en er zitten 24 uren in een dag” aldus de ondernemer. Zelfs vrienden en familie helpen mee!

Een zee van ruimte

Eenmaal binnen is er een zee van ruimte, waarbij de bezoeker zich kan uitleven op drie etages met in totaal 800m2 kook- en keukenplezier. De winkel oogt ruim en overzichtelijk en al is nog niet alles uitgepakt, je kunt vrijwel in één oogopslag zien waar je moet zijn voor hetgeen je specifiek zoekt. Robin Holleboom: “Kookx heeft drie takken van sport onder één dak samengebracht en dat maakt het tot een uniek concept in Nederland. De kookwinkel op de begane grond, de verkoop van keukens op de 1e etage en een enorme keuze aan apparatuur op de benedenetage.”

De bezoeker wordt getrakteerd op een ruime keuze aan artikelen en kan daardoor lekker rondsnuffelen. Een keuken koop je niet iedere dag en apparatuur wordt pas vervangen wanneer het oude niet meer werkt. Kookx nodigt je juist uit om vaker dan eens de winkel te bezoeken, want er is zóveel meer. Robin: “We hebben alles dat je in een kookwinkel verwacht, zoals onder andere glaswerk, aardewerk, servies, keukenapparaten, pannen maar bijvoorbeeld ook prachtig keukentextiel.”

Het idee achter het unieke concept

Inmiddels heeft ook vader Martin Holleboom even tijd gevonden om mee te praten. De eigenaar van een van de grootste Experts van Nederland schuin tegenover Kookx, legt ons uit hoe het idee ontstond. “Er komt steeds meer vraag naar apparatuur voor in de keuken. Fabrikanten maken echter onderscheid en hanteren vaak twee lijnen, een voor de elektro vakhandel (zoals Expert) en een voor de keukenzaken. Robin en ik bespraken dat wanneer we meer in de (inbouw) apparatuur willen doen, we dus de kant van de keukens op moeten gaan” aldus Martin.

“Mensen gaan steeds meer thuis genieten van eten, dat zie je ook weer gebeuren met de aanstaande kerstdagen.” Martin vervolgt: “Dat gaat veel verder dan alleen maar koken, mensen nemen de tijd en willen ook wel wat nieuws uitproberen, inclusief de beleving buiten. Een barbecue, pizza oven of grill. Fabrikanten spelen daar op in en wij bieden het aan nu allemaal aan.”

Demokeuken en exclusiviteit

We lopen door de winkel om uitleg te krijgen over alle producten. Het midden- tot hoog segment keukens uit Duitsland, op de beneden etage een selectie apparatuur waar je de vingers van af gaat likken, maar ook gangbare tot exclusieve koffiemachines ontbreken niet. Robin: “Inbouw koffiezetters, warmhoud apparaten, inbouw wijnkoelers, combimagnetrons, bakovens, inbouw koelkasten en vriezers. In de eilanden van de keukens worden vaatwassers ingebouwd en ook ontbreken de kookplaten niet. Er is een wand vrij gelaten voor de vrijstaande apparatuur, zoals losse fornuizen of de luxere koelkasten.”

Koken is beleven en daarom is er een enorme demokeuken geplaatst met onder andere dubbele ovens en zelfs een klimaatkast om eigen kruiden of kleine groenten te kweken. Kookx wil onder meer kookworkshops gaan verzorgen als ook instructieavonden organiseren om bijvoorbeeld het maximale uit je aangeschafte stoomoven te halen. Maar live cooking zal ook zeker een regelmatig terugkerend item gaan worden, waarbij een professionele kok de bezoekers kan trakteren op heerlijke gerechten en ook kooktips kan geven.

‘Mensen willen hier graag werken!’

Overal om ons heen horen we een tekort aan mensen. Een volledig nieuw bedrijf laten draaien, daar zijn veel mensen voor nodig. Volgens Robin was het geen probleem om mensen te vinden. “We hebben een tijdje geleden een advertentie geplaatst in het Voorster Nieuws, toen hadden we nog geen huisstijl/logo. Maar we kregen direct veel aanmeldingen. Toen we de stickers aan de buitenkant op het pand plaatsten, kregen we opnieuw reacties. Mensen willen hier graag werken!”

Robin vervolgt: “Omdat de zaken rondom keukens nieuw voor ons is, zijn we op zoek gegaan naar iemand met ervaring in de keukenbranche. Samen met bedrijfsleider Eloi Klomp zijn we sinds het voorjaar bezig met de ontwikkeling van het concept.” Martin vult aan, dat het concept ook aantrekkingskracht heeft voor personeel. “Dit is nieuw en maakt nieuwsgierig, het is een uitdaging om hier te gaan werken. En wanneer dit concept je aanspreekt, is de keuze niet zo groot. Een aantal kleinere kookwinkels in de regio zijn gestopt, zoals in Apeldoorn en Bathmen. Wij verwachten veel reuring doordat wij zoveel meer hebben te bieden.”

Winkeldiversiteit van Twello

Tijdens het gesprek wordt er nog van alles afgeleverd aan de voordeur. “Maandag worden er nog 16 pallets geleverd. Waar anderen zouden denken; waar laat ik het? ziet Robin het helemaal zitten. “We laten het gefaseerd binnenkomen, anders kunnen we het niet zo snel plaatsen. Maar het komt allemaal goed hoor.” Woensdag 9 november staat dus alles op de plek en kan het unieke Kookx gaan starten.

“Al jaren ben ik bezig om van Twello Centrum hét winkelhart van de Stedendriehoek te maken, ik wil het graag mooi en goed hebben” aldus Martin Holleboom. Een streven dat niet altijd makkelijk is, want je hebt met heel veel ondernemers te maken. Maar de winkeldiversiteit in Twello is aantrekkelijk met juist niet alleen de grote ketens die het straatbeeld bepalen. Vanaf vandaag is daar een bijzonder bedrijf aan toegevoegd en iedereen is meer dan welkom om de sfeer te komen proeven en kennis te maken met Kookx!

woensdag 9 november 2022

Deel dit bericht