Kringloopwinkel ‘De Struintuin’

Voorst- Astrid Smit en André Nagel, partners en allebei 58, openden in een deel van de Benring op 31 juli kringloopwinkel De Struintuin. Velen vonden de weg al in de uitgebreide collectie spullen, vooral de inwoners van het dorp zijn blij dat er weer een winkel terug is in een deel van de Benring. Ook heeft zich een aantal vrijwilligers gemeld voor hulp bij het verkoop klaarmaken van alle spullen, die in grote hoeveelheden worden aangeleverd. De winkel is dan ook aanmerkelijk voller dan bij de opening. Het brengen van (handzame) spullen kan tijdens de openingsuren en grote zaken na overleg, persoonlijk of via www.kringloopwinkeldestruintuin.nl

Reuring in De Benring
Met een klein koffiehoekje met echt lekkere koffie, brengen ze ook wat gezelligheid Samen met de winkel en activiteiten hopen Astrid en André op leven in de Benring!

Astrid sprak de hoop uit, dat ook de pizzeria Sahara binnenkort geopend wordt voor nog meer reuring. Komende week worden ook de toegangsdeuren geplaatst.

De missie van Astrid en Andre:
“Met onze kringloopwinkel in Voorst willen wij een sociale onderneming zijn.

Iedereen telt mee! We willen laten zien dat ouderen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt veel kunnen betekenen in een sociale onderneming, zoals De Struintuin. Het heeft een maatschappelijk doel, zoals het voorkomen van eenzaamheid, het vergroten van eigenwaarde en het stimuleren van gemeenschapszin. We hopen daar een voorbeeld in te kunnen zijn. We gaan voor inclusiviteit en hopen om straks bijvoorbeeld samen met de dagbestedingsgroep De Waterkant van ’s Heerenloo in en om De Benring activiteiten te ontplooien. Daarnaast is de kringloopwinkel beter voor het milieu, want de ingebrachte goederen krijgen een tweede kans, er wordt minder verspild.”

De openingstijden van de Struintuin zijn op woensdag t/m zaterdag 10.00 - 16.00 uur. Astrid werkt er alle dagen, André op vrijdag en zaterdag

Zie voor verder info de website, bijvoorbeeld wat betreft inbreng van goederen:

www.kringloopwinkeldestruintuin.nl

woensdag 22 september 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws