Lokaal voor lokaal: Vitalis stelt zaden beschikbaar aan Landgoed Beekzicht

Voorst- Sinds een paar jaar verkoopt Landgoed Beekzicht zelf geteelde groente van de volle grond. Sinds kort is Landgoed Beekzicht ook Biologisch gecertificeerd. “Hoe mooi zou het zijn als de benodigde zaden hiervoor van een lokaal bedrijf kunnen worden betrokken?” Met die gedachte benaderde het Voorster landgoed de biologische zadenproducent Vitalis. Een leuk initiatief vonden Han Wilbrink en Anke Nijhuis van Vitalis. Bij de start van het zaaiseizoen hebben zij daarom Gerard Koopmans en Franz Roos van Landgoed Beekzicht een pakket biologische zaden aangeboden. De bijbehorende sponsorborden krijgen een mooi plekje in de moestuin.

“Als producent van biologische zaden voor de professionele teelt hechten wij veel waarde aan duurzaamheid. Lokaal verbouwen en die groente vervolgens ook lokaal verkopen, past helemaal in onze visie. Bij Landgoed Beekzicht kunnen we deze keten wel heel kort maken: net als Beekzicht zijn ook wij gevestigd in Voorst,” legt Anke Nijhuis, marketingmanager bij Vitalis, de sponsoring uit. “Als Vitalis vinden wij het waardevol dat wij een klein stukje kunnen bijdragen aan het behoud van de groene omgeving van Voorst,” voegt Han Wilbrink toe.

“Beekzicht heeft een historie van meer dan 200 jaar,” vertelt Gerard Koopmans van Landgoed Beekzicht. “Het landgoed is vervlochten met natuur en cultuur en is ooit aangekocht als agrarische belegging. De eerst bewoners kozen dus bewust voor de vruchtbare gronden langs de Voorster beek. Ook vandaag de dag verbouwen wij nog volop verse groente van eigen land. Wij zijn er blij mee dat we dit kunnen doen met biologische zaden die vanuit ons eigen dorp geproduceerd zijn.”

De zaden voor Beekzicht werden samen met een tweetal sponsorborden overhandigd. Over enkele maanden zullen de eerste groentes van deze zaden onder meer in het stalletje op het landgoed te koop zijn.

v.l.n.r.: Han Wilbrink, Gerard Koopmans, Anke Nijhuis, Franz Roos.

woensdag 28 april 2021

Deel dit bericht