Mijn Eagles Plaatje: ‘Alles wat ik aanraakte, veranderde in goud’

Regio- Ze vliegen over de toonbank: de Go Ahead Eagles-voetbalplaatjes! Van de huidige selectie tot legendarische trainers, van alle logo’s tot prachtige sfeeracties: ze komen allemaal voorbij. Achter elk plaatje zit een verhaal, zoals bij plaatje 302 & 303 van Leon de Kogel.

De Kogel speelde van augustus 2015 tot januari 2018 tweeëneenhalf seizoen voor Go Ahead Eagles, waarmee hij in 2016 naar de Eredivisie promoveerde.

Wat vind je van je vermelding in het voetbalplaatjesalbum, Leon?

Bijzonder! Ik kreeg van oud-voorzitter Hans de Vroome een appje toen het album uitkwam en zag vervolgens dat ik nota bene bij de categorie ‘Clubhelden’ sta vermeld. Erg gaaf, toch een stukje waardering vanuit de club. Die waardering heb ik eigenlijk altijd wel gevoeld binnen Go Ahead Eagles. Ik voelde me geliefd in De Adelaarshorst en zie mijn tijd in Deventer zonder twijfel als de mooiste periode die ik in mijn carrière heb gehad.

Het seizoen 2015/2016 was dan ook een ongekend jaar…

Zeg dat wel. Vanaf minuut één voelde ik me thuis bij de club en dat resulteerde ook in persoonlijk succes. Het sloeg soms helemaal nergens op, alles wat ik aanraakte veranderde in goud en bijna elke bal vloog de kruising in. Soms heb je zo’n seizoen, hè? Ik wist wel dat ik het in me had, maar dat het er zó uitkwam, had ik ook niet verwacht. Overigens hebben we niet alleen door mijn goals promotie afgedwongen. Dat was vooral omdat we een ongelofelijk hecht team hadden. In het begin van het seizoen kende ik al heel wat jongens en naarmate het seizoen vorderde, werden we steeds hechter. Hoe we na de promotie op de Vijverberg met z’n allen ‘koprollend de Eredivisie’ in gingen, gaf die hechte band binnen het team wel aan.

Een paar jaar later ging het helemaal mis in Malta en was je betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Hoe gaat het nu met je?

Naar omstandigheden gaat het goed, gelukkig. Het wordt echter nooit meer zoals het was. Dat is enerzijds pijnlijk, maar anderzijds te accepteren omdat ik weet dat ik heel veel geluk heb gehad. De artsen zeiden na het ongeluk dat ik waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen. Vanaf dat moment had ik als helder doel: ‘Weer kunnen lopen’. En dat lukt nu! Aan rennen en springen hoef ik nog niet te beginnen, maar dat ik op een redelijke manier kan lopen, is voor mij al een overwinning op zich. Ik kan zelfs, weliswaar héél rustig, een balletje overtikken met mijn kinderen. Ik had niet verwacht dat ooit nog te kunnen nadat ik de diagnose destijds kreeg…

Heb je verder nog ambities in de voetballerij?

Een baan in de voetbalwereld sluit ik zeker niet uit. Dan denk ik bijvoorbeeld aan een baan als zaakwaarnemer of een kantoorfunctie. Wat ik op dit moment wel uitsluit, is het trainersvak. Ik heb gemerkt dat dat niet voor mij is weggelegd. Het frustreert enorm dat ik niets voor kan doen aan het team, ik kan me niet vrij bewegen zoals ik dat zou willen. Momenteel ben ik werkzaam in de makelaardij, waar ik sinds november een nieuwe baan in heb. Dat bevalt me voor nu ook uitstekend. Waar ik later terecht kom, eventueel in de voetbalwereld, zie ik tegen die tijd wel weer.

Voetbalplaatjes scoren?

Voetbalplaatjes zijn verkrijgbaar bij zes Jumbo-vestigingen in de regio, waaronder Jumbo Binnendijk aan de Michiel de Ruyterstraat 101 in Twello. Je krijgt een gratis pakje met vier stickers bij elke € 10,- aan boodschappen. Alle informatie en een FAQ zijn te vinden op ga-eagles.nl/voetbalplaatjes.

woensdag 31 maart 2021

Deel dit bericht