Molen ‘De Ooievaar’ presenteert ‘het Ooievaartje’

Terwolde- Nu het molenwinkeltje in de Terwoldse molen weer is geopend, wordt de open molendag op zaterdag 8 mei aanstaande aangegrepen om een uniek Terwolds brood ‘het Ooievaartje’ te introduceren.

Vanuit een unieke samenwerking met bakkerij ‘In de Soete Suikerbol’ uit Twello wordt het Ooievaartje iedere zaterdag van eigen tarwemeel gebakken. Het Terwoldse brood is verkrijgbaar als wit- en volkoren desembrood. Ook worden deze broden als afbakbroden geleverd. U kunt deze broden vanuit de diepvries op ieder moment zelf thuis afbakken.

In de periode dat de winkel vanwege corona moest sluiten zijn de molenstenen klaar gemaakt voor de productie van consumptiemeel en is in de aanschaf van een buil geïnvesteerd. Met een buil kan de molenaar volkorenmeel zeven, waarna bloem, gries en zemelen ontstaan.

De molenaars kunnen hiermee een grote verscheidenheid aan molenmixen produceren, uiteraard allemaal door de Terwoldse molen gemalen. Deze mixen zijn op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur in het molenwinkeltje te koop. Ook kunt u de mixen in het ‘molenschap’ bij Coop de Lelie in Terwolde vinden.

Het unieke Terwoldse brood is, behalve in het molenwinkeltje, op zaterdag ook bij bakkerij ‘In de Soete Suikerbol’ te koop.

U vindt de Terwoldse molen aan de Wijkseweg 3 in Terwolde, waar u sinds afgelopen week natuurlijk ook weer van het terras en een kopje koffie of thee met wat lekkers gebruik kunt maken.

woensdag 5 mei 2021

Deel dit bericht