Molen Terwolde wil uitbreiden

Terwolde- Door het bestuur van de Vrienden Terwoldse Molen wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een molenschuur. De huidige molenwinkel is slechts een aantal maanden per jaar geschikt voor het nuttigen van een drankje of versnapering. De molen is immers een instrument om graan te malen en daardoor is de ruimte beperkt.

Positieve reactie op plannen
De sloop van de naastgelegen panden van Vorderman en de beoogde realisatie van woningen op dit terrein waren voor het bestuur aanleiding om de mogelijkheden voor een multifunctionele molenschuur te verkennen. Inmiddels is de locatie van de molenschuur in het ophanden zijnde bestemmingsplan opgenomen. Daarnaast zijn er diverse gesprekken met de gemeente Voorst geweest, waarin positief op de plannen is gereageerd.

Een molenschuur om het hele jaar te gebruiken
Door de realisatie van de molenschuur wordt het mogelijk om het hele jaar te kunnen genieten van een kop koffie/thee met wat lekkers. Ook het molenwinkeltje kan dan uitbreiden, met bijvoorbeeld lokale producten. Vanuit de buurtvereniging ‘de Wiek’ is er ook interesse om het gebouw voor haar activiteiten te gebruiken. Dit gebeurt overigens nu ook al in de molen.

Meer ruimte voor initiatieven
Door de realisatie van de molenschuur hoopt de vereniging meer inkomsten te genereren, die volledig ten goede komen aan het onderhoud van de molen. Dit vanuit een breder assortiment met producten voor verkoop en als ontmoetingsplek voor veel mensen.

Huis aan huis verkoop molenproducten
Om de verdere uitwerking van de plannen te bekostigen houden de Vrienden van de Terwoldse molen aanstaande zaterdag 8 juni in Terwolde een huis aan huis verkoop, waarbij een tasje met pannenkoekenmeel en een kruidkoekpakket (€ 10,00) wordt aangeboden. Dit pakket is zaterdag (tussen 10.00 en 15.00 uur) ook in de molen te verkrijgen.

De uitdaging is om 250 tasjes met producten te verkopen, waardoor de volgende stap in het planproces kan worden gerealiseerd! Ben je niet thuis en wil je ons toch steunen? Stuur dan een berichtje aan: jurgen@vamisol.nl

woensdag 5 juni 2024

Deel dit bericht