Mooie samenwerking tijdens uitvoering Mondolia

Klarenbeek- Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse uitvoering van M.A.V. Mondolia plaats bij De Nieuwe Zweep. Muziekvereniging Klarenbeek (MVK) werkte aan deze uitvoering mee. Niet alleen bij de jeugd, maar ook bij het A-orkest. Het publiek kreeg een avond vol afwisseling van muziek, zang, dans, show en andere acts voorgeschoteld. Het resultaat mocht er zijn, oordelend naar de reactie uit de zaal.

Jeugd
De diplomalessers Faye en Jasper beten het spits af. Zij speelden om de beurt in totaal zeven liedjes. Van het prille begin tot een heus liedje ‘dwergenspel’. Dat laatste nummer werd samen gespeeld en Mariël begeleidde hen op gitaar. Na een applaus verlieten zij het podium en kwam het jeugdorkest van Mondolia op. De dirigenten Heidi Wolters en Annet van Wijngeeren hebben samen met het jeugdorkest voor ruim een halfuur muziekplezier gezorgd. Het orkest ging van start met het zangnummer ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel, gezongen en gerapt door Inge. Waarna het nummer ‘One way or another’ van de boyband One Direction volgde.
Samenwerking MVK
Het jeugdorkest speelde samen met het opleidingsorkest van MVK. Ze speelden het instrumentale ‘Summer’ van Calvin Harris. Aansluitend bracht het opleidingsorkest van Muziekvereniging Klarenbeek onder leiding van Ina Esselink twee nummers; Olympic Dream en het bekende nummer ‘Happy’. Hierna brachten ze samen het nummer ‘Girl’ van Anouk.
Het jeugdorkest vervolgde het programma met het mooie zangnummer ‘Geef me vleugels. Een moeder-dochterduet van Noa en Heidi. Het jeugdorkest sloot af met het nummer ‘Hoe’ van Nielsen en Miss Montreal. Onder luid applaus sloot het doek.
Gevarieerd A-orkest
Het A-orkest, onder leiding van Heidi Wolters, speelde elf nummers. Een negental muzikanten van MVK speelden drie nummers mee. Het orkest aangevuld met de blazers ging van start met het zangnummer ‘I’ve got the music’. Een goed begin. Heidi, Tina, Michel en Mariël zongen het. Daarna volgde het instrumentale Duitse nummer ‘Verdammt ich lieb dich’. Michel en Marlou zongen vervolgens ‘Bruises’. Het jaren 70-nummer Moviestar werd ook goed ontvangen. Marco Borsato’s nummers worden regelmatig in het A-orkest gebracht. Ook dit jaar, maar dan een duet met Trijntje Oosterhuis. Michel en Heidi zongen het mooie ‘Ik zou het zo weer overdoen’. Met ‘Bright eyes’ werd een gevoelige snaar geraakt bij menig bezoeker. Het zangnummer ‘Feeling good’ werd voortreffelijk gezongen door Robin, die in een instrumentaal deel ook nog eens met Marlou een dansshow weggaf. Een daverend applaus was het gevolg. Een perfect nummer gespeeld door het A-orkest. De blazers van MVK maakten het nummer helemaal af. Een mooie samenwerking! Daarna volgde het nummer ‘Vivo per lei’. Dat ging niet helemaal van een leien dakje, want de stroom viel uit. Gelukkig werd het probleem snel verholpen. Vivo per lei werd dit keer in een bijzonder jasje gestoken. Het nummer werd vertolkt door Heidi en haar broer Evert-Jan Wolters. Evert-Jan nam op zijn saxofoon de zangpartij van Andrea Bocelli voor zijn rekening en Heidi zong de partij van Laura Pausini. Een gewaagde combinatie, die goed uitpakte. De blazers van MVK konden met het swingende nummer ‘Think’ nog één keer knallen. Het nummer werd gezongen door Mariël, Tina en Marlou. Met een ‘Medley’ werd er een ode gebracht aan André Hazes. Hugo zong drie bekende nummers; ‘Bloed, zweet en tranen’, ‘De vlieger’ en ‘Een beetje verliefd’. Tina en Mariël ondersteunden hem als achtergrondkoortje. Gerrie verzorgde bij dit nummer de solopartij op haar accordeon.
Het A-orkest sloot af met een deel van de show van de musical Sisteract. De zingende nonnen werden door Heidi in de rol van zuster Maria Clarissa opgeleid om samen te zingen. Het begon met een hevig vals zingend nonnenkoor, waarna Heidi deze nonnen eens flink onder handen nam. Het resultaat mocht er zijn. Ze zongen het nummer ‘Laat je gaan’ en het eindigde in een waar spektakel.
Vernieuwende acts
Bij het laatste onderdeel van de avond de sketch, liedjes en andere acts mocht het publiek ook meedoen. Het begon met een nog nooit vertoonde striptease van Marlou. Met blacklights en donkere - en oplichtende kleding zorgde ze voor een bijzondere stemming in de zaal. Daarna volgde het nummer ‘Waarom zit die deur op slot’. Heidi Wolters kreeg met het nummer ‘Wat is de bedoeling’ van Brigitte Kaandorp het publiek aan het zingen. Het serieuze nummer ‘Some night’s’ werd meerstemmig gezongen. Een topper zo bleek uit de reactie van het publiek! Dat de vereniging iets met dieren heeft, bleek uit het nummer van de struisvogels. Een fraaie act. Hermien, Maaike, Linda, Coby, Muriël en Marlou moesten zich in verschillende bochten wringen om deze dansact tot een succes te maken. En dat werd het ook. De avond werd afgesloten met een meezingmedley van Ronny Ruysdaal. Een feestje op het podium. Voorzitter Hugo Hoitink bedankte het publiek, waarna ‘Dans je de hele nacht met mij’ nog één keer door iedereen werd meegezongen. Het publiek trakteerde Mondolia op een staande ovatie! Zie voor informatie de website www.mondolia.nl of FB-pagina www.facebook.com/mondolia en twitteraccount @mavmondolia.

woensdag 18 maart 2015

Deel dit bericht