Muziektheater van vocaal ensemble Foon in Dorpshuis

VOORST.- Op 9 en 10 november 2019 is de voorstelling ‘Brandmerk’ te zien, gespeeld door vocaal theater ensemble Foon uit Twello. Deze nieuwe voorstelling (met 9 november als première) is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat door Foon is bewerkt tot een muzikale vertelling.

“Brandmerk” speelt zich af in het Amerika van de jaren 30 en vertelt het verhaal van de kluizenaar Felix Bush. Jarenlang leeft hij in afzondering nadat hij in koelen bloede iemand zou hebben vermoord. Nu Felix ouder wordt en niet weet hoelang hij nog te leven heeft, wil hij een begrafenisfeest organiseren. Voordat hij uit dit leven vertrekt, wil hij wel eens rechtstreeks horen wat de mensen allemaal over hem te zeggen hebben. Het organiseren van een ´levende begrafenis´ zet in 1938 half Amerika op zijn kop. Bush wordt een fenomeen, kranten schrijven over hem en menig radiozender wil een interview.

Maar wat is er eigenlijk gebeurd in het leven van deze Felix Bush? Heeft hij werkelijk iemand vermoord? Hoe luidt zijn ware verhaal?

“Brandmerk” kenmerkt zich door meerstemmig gezongen muziekstukken en humorvol acteerwerk. Een groot aantal bekende songs is daarbij door Foon speciaal bewerkt voor deze voorstelling. Ans Booy, artistiek leider van Foon, won in 2009 de Gulden Keper, een onderscheiding die eens in de drie jaar door de gemeente Voorst wordt uitgereikt aan mensen die zich onderscheiden op cultureel gebied.

De muzikale leiding van de voorstelling is in handen van de Zutphense pianiste Mirjam Wagter Smitt.

De première is op zaterdag 9 november 2019 om 20.00 uur. Op zondag 10 november is er een voorstelling om 14.30 uur in het Dorpshuis, Schoolstraat 14 7383 CG Voorst

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.foon.nu. , boekhandel Oonk in Twello en het Dorpshuis in Voorst.

woensdag 30 oktober

Deel dit bericht