Nieuwe directeur IJsseldal Wonen

Vanaf 1 augustus a.s. is Dave van Zalk (46) de nieuwe directeur-bestuurder bij IJsseldal Wonen. Daarmee volgt hij Yolanda Winkelhorst op die eerder dit jaar vertrok naar Ons Huis in Enschede. Sinds haar vertrek neemt Harry Dreeyers de taken waar als interim directeur-bestuurder.

Dave van Zalk is op dit moment directeur-bestuurder bij Wonen Delden, een woningcorporatie in Hof van Twente. Van Zalk: “Ik zie er naar uit om te beginnen bij IJsseldal Wonen en maak graag kennis met de mensen die er werken, die er wonen en met de samenwerkingspartners. Dat ik zelf woon in het werkgebied van IJsseldal Wonen, heeft zeker meegespeeld bij het nemen van mijn besluit om te solliciteren. Het is een mooie kans om in mijn eigen woonomgeving bij te dragen aan goede sociale woningbouw in een mooie landelijke omgeving. En om samen met de partners in te zetten op de leefbaarheid in de dorpen van de gemeenten Voorst en Lochem”.

Ervaring en opleiding

Na zijn studie Bouwkunde werkte Dave van Zalk als projectmanager onder andere aan projecten voor woningbouw, kantoren en treinstations. Rond zijn 30e woonde Dave van Zalk met z’n vrouw een jaar in Suriname waar ze aan verschillende maatschappelijke projecten werkten. Terug in Nederland ging hij aan het werk bij adviesbureau Twynstra Gudde en richtte Van Zalk zich op huisvesting in de zorg. Aansluitend werkte hij als manager vastgoed bij zorginstelling Koraal. Naast zijn huidige functie als directeur-bestuurder bij Wonen Delden, is Van Zalk ook lid van de Raad van Toezicht bij de Twentse Zorgcentra.

Selectie

Een uitgebreide selectie is er aan de keus voor deze nieuwe bestuurder voorafgegaan. Om goede input voor de werving te krijgen, zijn medewerkers en diverse stakeholders van IJsseldal Wonen gevraagd, wat voor soort bestuurder er op dit moment zou passen. Vervolgens is er een selectiecommissie aan de slag gegaan, bestaande uit de Raad van Commissarissen, leden van de huurdersbelangenvereniging, het managementteam en de ondernemingsraad. Unaniem en in goede samenwerking heeft de selectiecommissie, gekozen voor Dave van Zalk. “Een maatschappelijk bevlogen bestuurder met hart voor de huurders en een heldere visie op de sector. Heel geschikt voor deze nieuwe fase van IJsseldal Wonen”, zegt Annot voorzitter van de RVC.

woensdag 28 april 2021

Deel dit bericht