Nieuwe eigenaar voor monumentaal kerkje

Teuge- Het voormalig kerkje Rehoboth in Teuge is deze zomer van eigenaar veranderd. Na een reisbureau voor de zakelijke markt vestigt het IT-bedrijf Continue IT zich binnenkort in het monumentale pand aan de Rijksstraatweg.

De kleine zaalkerk is gebouwd in 1907 en had aanvankelijk de functie van verenigings- en zondagsschoolgebouw van de Nederlands Hervormde Kerk. Vanaf de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt voor kerkdiensten. Sinds 2001 heeft het pand de status van Rijksmonument. Oprichter en directeur van Continue IT Jan van Hoorn: “We willen het pand grondig aanpakken. Een beetje verbouwen en vooral verduurzamen, restaureren en in stand houden. Erfgoed is iets moois, dat wij van vorige generaties geërfd hebben. Dat willen we graag behouden. Als het medio oktober af is zal Continue IT het als tweede kantoor in gebruik nemen, ons andere kantoor staat in Voorthuizen. Dichterbij klanten in de Stedendriehoek Apeldoorn- Deventer -Zutphen en in het oosten van het land.’’

Achtergrond Rehoboth

De eerste steen van de kerk is gelegd op 22 juli 1907 door barones A. Bentinck. Mede door haar financiële steun kwam de bouw tot stond. Omdat de zaalkerk gebouwd is in de overgangsarchitectuur is het van architectuurhistorische waarde. De kerk is tevens van cultuurhistorische waarde; het is een voorbeeld van een eenvoudig vormgegeven evangelisatiegebouwtje in een kleine kern bestemd voor christelijke bijeenkomsten van leden van de Nederlands Hervormde kerk. Rehoboth heeft ruim 100 jaar dienst gedaan als kerk, in 2010 is het verkocht en grotendeels in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

woensdag 16 september

Deel dit bericht