NLDOET bij woongroep Van Limburg Stirum

Twello- De bewoners van de woongroep Van Limburg Stirum kregen op 11 maart tijdens NLDOET hulp van twee uitgenodigde vrijwilligers. Burgemeester Jorritsma en wethouder Peter Wormskamp waren ingegaan op de uitnodiging te komen klussen in de tuin. Enkele werkzaamheden werden veranderd. Niemand had immers op sneeuw gerekend.

In de gezellige keuken zaten de bewoners te wachten op de komst van de burgemeester en de wethouder.

Voor velen spannend, ze hadden de burgemeester nog nooit gezien. Bij binnenkomst werden handen geschud. Het werd een warm persoonlijk welkom, daar iedereen door de opgeplakte NL DOET sticker bij naam genoemd kon worden.

Niels vertelde even later vol trots: “Ik heb de burgemeester een hand gegeven.” Na de koffie met overheerlijke eigengemaakte Brownies en cake namen enkele bewoners Paula, zo mocht de burgemeester genoemd worden, ze droeg immers niet de ambtsketen en was ook nog eens in werkkleding, mee voor een rondleiding.

Na de rondleiding en de gezellige onderonsjes werden de jassen aangetrokken en kon het werk buiten beginnen. Begeleider Tom had vrijdag in overleg met de bewoners de indeling gemaakt. Een paar aanpassingen waren door de onverwachte sneeuwval noodzakelijk. Zo werd bladharken omgezet in sneeuwvegen.

Gereedschappen werden gepakt en het onkruid wieden kon beginnen. Een activiteit waarbij “Paula” ingedeeld was. Er werd geweldig samengewerkt en op alle gezichten was plezier af te lezen. Na het verwijderen van het onkruid kwamen de bewoners van de veegploeg. Alles werd keurig bijeen geveegd en in de container gebracht.

De lunch pauze werd gebruikt om heerlijke eigengemaakte broodjes te eten. Ook daarvoor waren een paar bewoners ingedeeld. Na de smakelijke lunch werden de werkzaamheden weer opgepakt.

Het fietsenhok werd opgeruimd en aangeveegd. Peter had de tijd tot 14.00 uur en die tijd werd samen met drie mannelijke bewoners zeer nuttig gebruikt. Na het opruimen van karton en plastic en andere overbodige spullen werd er geveegd. De fietsschuur zag er aan het einde van de middag keurig opgeruimd uit. En daar hoorden trotse gezichten bij.

Een zeer waardevolle middag werd afgesloten. NLDOET zorgde voor een opgeruimde schuur en een onkruidvrije tuin. Burgemeester Jorritsma en wethouder Peter maakten kennis met bewoners en enkele begeleiders. Het wonen werd bekeken en de prettige manier waarop hier samen wordt geleefd werd gevoeld. Iedereen kan plezierig terugkijken op een zeer gezellige, nuttige middag met geweldige resultaten.

woensdag 15 maart 2023

Deel dit bericht