Onze Burgemeester op Vrijwilligerstour door de gemeente Voorst Bingo maakt blij!

Twello- Het is niet te missen; iedere derde woensdag van de maand: bingo in Klein Twello bij Mens en Welzijn Voorst. Als ik er binnenstap zit de zaal al helemaal vol. Het is er gezellig. Vrijwilliger Herman Oldenmenger organiseert sinds vorig jaar februari iedere maand bingo. Hij werd door buurtmaker Rob Vroklage min of meer van straat geplukt. “Ik loop dagelijks met mijn hond hierlangs en zo kwam ik Rob tegen. Die haalde me naar binnen. Ik vond het hier meteen gezellig!”.

Een jaar geleden bedacht hij zijn eigen activiteit: het organiseren van een maandelijkse bingo. Vanaf het begin is het een succesnummer. Maandelijks doen er zo’n kleine dertig vrouw en man aan mee. Ook vandaag zitten er zo’n vijfentwintig enthousiaste deelnemers. De bingomolen staat gereed, de bingokaartjes zijn uitgedeeld. Ik draai even een proefrondje en na wat aanwijzingen is hij tevreden over mijn draaicapaciteiten en kan het feest beginnen.

Herman wordt bijgestaan door assistente Marijke, ook vrijwilliger bij Mens en Welzijn Voorst. Samen zorgen ze ervoor dat deelnemers voor 7,50 euro een vermakelijke middag hebben. Met koffie, thee, fris en een versnapering en kans op mooie prijzen. Intussen loopt de spanning op; de kaartjes zijn bijna vol en met grote aandacht wordt er geluisterd naar de nummers die Herman omroept.

Dus mocht je zin hebben, dan ben je van harte welkom om een spelletje bingo mee te spelen. Kijk wel uit in de buurt van Klein Twello, want voordat je het weet ben je door Rob de buurtmaker geschaakt en raak je net als Herman verslingerd aan vrijwilligerswerk!

Lees het complete interview op www.mensenwelzijn.nl.

Paula Jorritsma-Verkade

Vrijwilliger van het redactieteam Vrijwilligerscentrale Voorst (VCV)

woensdag 8 maart 2023

Deel dit bericht