Optreden Apeldoorns Blazersensemble in Martinuskerk

Bussloo- Zondagmiddag 26 mei om 15:00 uur geeft het Apeldoorns Blazersensemble, onder leiding van Alike Jonkman, een concert in de Sint Martinuskerk te Bussloo. Alike Jonkman is in Zwolle aan het conservatorium afgestudeerd als trompettist en heeft de opleiding gevolgd tot dirigent.

Zij speelt o.a. in het Q-Brass Collectief en is dirigent van het Deventer Symfonisch orkest. Ook is Alike een goede arrangeur en heeft ze voor het Apeldoorns Blazersensemble diverse bewerkingen gemaakt.

Op het programma: Legends op.59 van Antonín Dvořak en bewerkingen van twee tango`s van Piazolla. Dvořak is een Tsjechisch componist, violist, organist en hij schreef het stuk Legends in 1881 als een cyclus voor piano-duet. In hetzelfde jaar arrangeerde hij het stuk voor orkest. Astor Piazzolla was een Argentijns tanguero, bandoneonist en componist. Zijn benadering van de tango zorgde voor een vernieuwing van de tango. Tot zijn bekendste werken behoren onder meer Libertango, Oblivión en Adiós Nonino, bekend van de ‘traan van Maxima’. Het Apeldoorns Blazersensemble zorgt met dit programma voor een geweldige muziekmiddag in Bussloo.Zondag 26 mei 15:00 uur. Toegang: € 17,50 / tot 18 jaar € 10,- / tot 12 jaar gratis / KBO-lid € 15,- Bestel uw kaarten via www.sint-martinuskerk-bussloo.org of aan de kassa.

Het Apeldoorns Blazersensemble

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht