Organisatie kijkt tevreden terug op geslaagde cross en rodeo

Wilp-achterhoek- Afgelopen weekend heeft op het evenemententerrein in Wilp-Achterhoek weer de jaarlijkse Lollebroekse Cross plaats gevonden. Ook dit jaar was de animo weer groot, maar liefst 170 deelnemers voor de Lollebroekse Cross (een cross met brommers, motoren, quads zonder wedstrijdelement) en 110 deelnemers voor de autorodeo. Bij de autorodeo kwamen in verschillende manches auto`s de baan op. Als het startschot klinkt mogen de deelnemers het gaspedaal intrappen en rijden.

Het is dan de bedoeling de tegenstanders van de baan te rijden of zodanig te botsen dat ze uitgeschakeld worden. Wie nog blijft rijden is de winnaar en mag door naar de volgende ronde. Alles wat aan het eind van de middag nog kan rijden mag nog naar de wrakkenmanche. Een jury langs het parcours bekijkt of alles veilig verloopt.

Feestavond
Begin van de week waren er twijfels of het evenement door kon gaan gezien de weersvoorspellingen. Uiteindelijk werd het dankzij een goede temperatuur en volop zon een zeer geslaagd weekend.

De cross en rodeo werden afgesloten met een feestavond.

Circa 5000 bezoekers hebben het evenemententerrein bezocht. Door de inzet van 150 vrijwilligers kijkt de organisatie terug op een geslaagd weekend.

Foto’s zijn binnenkort te vinden op: www.cvdelollebroek.nl

Uitslagen
Finale lichte klasse: 1e prijs Frank Pelgrim, 2e prijs Damon Osinga, 3e prijs Rick Wijngaarden. Finale zware klasse: 1e prijs Erik Schut, 2e prijs Kevin Blankena,

3e prijs Floris Ooijman. Wrakkenmanche lichte klasse: Frank Pelgrim.

Wrakkenmanche zware klasse: Nick Schimmel.

Er deden zondag 110 deelnemers mee aan de autorodeo.

woensdag 17 mei 2023

Deel dit bericht