Pleun’s regenboogijsjes op Kindercentrum de Kruimelkring

Twello- Kindercentrum de Kruimelkring heeft onlangs de kinderen getrakteerd op een lekker en gezond regenboogijsje van Pleun. Pleun heeft een paar jaar geleden de peuterspeelzaal van De Kruimelkring gezeten. Naast een vrolijk meisje dat gek is op regenbogen, is de 7-jarige Pleun uit Deventer ook één van de 60 kinderen in Nederland die de ziekte van Batten heeft. Pleun’s Regenboogijsje is dan ook niet zomaar een ijsje.

Deze stofwisselingsziekte Batten, met een dodelijke afloop, is op dit moment (nog) niet te behandelen. Om meer onderzoek naar de genezing van Batten mogelijk te maken, besloten Pleuns ouders actie te ondernemen. Zo haalden zij met diverse acties al ruim 100.000 euro op voor Beat Batten.

Samen met ijsprofessor Matthijs Maassen (www.onwijslekkerijs.nl) ontwikkelden ze een lekker en verantwoord ijsje waarvan een deel van de opbrengst naar Stichting Beat Batten gaat. En de kleuren, die mocht Pleun bepalen. Daar hoefde ze niet lang over na te denken: alle kleuren van de regenboog natuurlijk!

Begin september stond er een mooie ijsfiets op het speelplein en konden alle kinderen een regenboogijsje krijgen. De kinderen en ook veel ouders hebben, mede vanwege het mooie weer, heerlijk gesmuld van de ijsjes

Kindercentrum de Kruimelkring zal, naast het deel van de ijsjes, nog een extra bedrag doneren aan dit doel. Op de website van Pleun’s regenboogijsjes (regenboogijsje.nl) staat meer informatie en onderaan een link naar de donatiepagina.

woensdag 15 september 2021

Deel dit bericht