Presentatie kunstboek met recepten bij opening expositie Kunstkring

Twello- Maandelijks komen de buitenschilders van de Kunstkring bijeen om 'ergens' te schilderen. Bij goed weer natuurlijk buiten. Langs de IJssel bijvoorbeeld. Of in een pittoresk park. Bij minder weer of kou zoeken ze een overkapping of een binnenlocatie op. Van 24 februari tot 12 maart tonen zij hun resultaten in galerie De Statenhoed.

Een niet onbelangrijk onderdeel van zo’n schilderdag buiten is de gezamenlijke lunch. Alle buitenschilders bereiden iets lekkers en delen dat met elkaar. Dit heeft geresulteerd in een even origineel als veelbelovend initiatief: een kunstboek met recepten. Of zo u wilt: een receptenboek met kunst!

Het is gedrukt bij Print & More, en wordt gepresenteerd bij de feestelijke opening van de expositie op zaterdag 25 februari a.s. De opening is om 15.00 uur. Er is een vrije inloop. Dus niet alleen de leden en vrienden van de Kunstkring, maar alle belangstellenden zijn van harte welkom. De galerie is al vanaf 14.00 uur open.

Hoe ziet zo’n schilderdag van de Kunstkring eruit?

Rond 10u beginnen de deelnemers met koffie en thee. En dan komt ‘t: bij die koffie en thee worden al de lekkerste zelfgebakken taarten en ander gebak geserveerd door de schilders. Want ze zijn niet alleen goed in schilderen, zo is gebleken… Daarna wordt er even rondgekeken waar men zal gaan zitten werken en het schilderen begint.

De één schildert monochroom, de ander kleurrijk. De één realistisch, de ander meer abstract. Er wordt gewerkt met acryl, olie- of waterverf, allerlei soorten krijt, potlood en noem maar op.

En tja, als je buiten werkt gaat de maag op een gegeven moment knorren. Dus wordt er rond het middaguur geluncht met, jawel, de lekkerste, zelfgemaakte gerechten die je je maar kunt voorstellen. Het varieert van salades, bladerdeeghapjes, hartige taarten, fruitbowls, broden, sausen, soepen, smeersels tot vishapjes en heerlijke drankjes. Deze activiteit is zeker zo belangrijk als het schilderen en een heel sociale bezigheid.

Daarna worden kwasten, pennen, krijt en potloden weer ter hand genomen. Rond 16u bekijken en fotograferen de deelnemers elkaars werk en geven elkaar feedback. Uiteraard met een drankje of thee met weer wat lekkers erbij…

Het moge duidelijk zijn: het boek Buitenlunchen met de Buitenschilders met ca 40 kunstwerken en 32 recepten is echt een hebbeding…

En vindt u het leuk om ook een keer mee te doen met buiten schilderen, dan bent u welkom. Want dat kan bij de Kunstkring Voorst!

Galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a in Twello is elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 14.00 tot 17.00 uur.

woensdag 22 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws