Rockers genieten op Black ’n Blue Festival

Wilp- Afgelopen zaterdag kwamen er 450 muziekliefhebbers naar het evenemententerrein in Wilp. Men genoot daar zichtbaar van vijf verschillende rockbands, in de open lucht en onder een lentezonnetje. De organisatie, Black ’n Blue, blikt uiterst tevreden terug op deze derde editie van het festival.

Aan het einde van de middag is de sfeer erg gemoedelijk in het weiland aan de Sleedoorn in Wilp. De bierkraan stroomt onafgebroken terwijl de ‘Bottleneck Rockers’ “Keep on rocking in a free world” spelen. Na jaren van lockdowns én gezien de situatie in het oosten van Europa is het nummer wel erg toepasselijk. De festivalgangers zijn zichtbaar blij en enthousiast dat ze elkaar hier weer mogen ontmoeten. Er wordt gelachen en voorzichtig mee gedeinsd met muziek van het akoestische duo.

Dennis Stratton
Naarmate de avond vordert gaan de decibellen omhoog en komt de meute steeds meer in beweging. Gerenommeerde rockbands als Parris, Purple Shade, Van Halen 5150 en Harris brengen een ode aan legendarische bands als Thin Lizzy, Whitesnake, Van Halen en Iron Maiden. Als klap op de vuurpijl maakt voormalig Iron Maiden-gitarist Dennis Stratton zijn opwachting. De beste man is bijna 70 jaar, maar het rocken nog lang niet verleerd. Het is dan al na middernacht, maar daarna keert iedereen ook weer voldaan huiswaarts. Volgend jaar volgt er ongetwijfeld een vierde editie van het festival in de buurt van 5 mei. Liefhebbers wordt aangeraden om de website en Facebookpagina van Black ’n Blue in de gaten te houden.

Voormalig Iron Maiden gitarist Dennis Stratton (midden) tijdens het Black ’n Blue Festival te Wilp.

woensdag 11 mei 2022

Deel dit bericht