Scouting Gelre Groep stapje duurzamer

Twello- Duurzaamheid zit in de genen van scouting. Spelenderwijs leren scouts verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf en hun omgeving. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar bewustwording en bijdragen aan een gezonde natuur en een beter klimaat. Scouting Gelre Groep is heel trots en blij dat ook het clubhuis weer verder verduurzaamd kon worden.

Nieuwe zonnepanelen
Scouting Gelre Groep had al een langere tijd zonnepanelen, maar wilde nog een stapje verder gaan. Het clubhuis is voorzien van nieuwe zonnepanelen. De groep kon deze panelen aanschaffen door een mooie bijdrage vanuit het Verduurzamingsfonds van de Rabobank en de gemeente Voorst. Ook de groep en het stichtingsbestuur hebben een bijdrage geleverd. Dit was mogelijk door diverse acties en een verantwoord financieel beheer. Met het plaatsen van deze nieuwe zonnepanelen is een mooie stap gezet in het verder verduurzamen van het clubhuis. Het clubhuis wordt verwarmd door middel van een warmtepomp. Door het opwekken van stroom met behulp van de nieuwe zonnepanelen wordt het gebouw energieneutraal verwarmd en branden de lampen tijdens de opkomsten. Er zijn 32 panelen geplaatst met een totaal vermogen van 14,1 kWp.

Inzet vrijwilligers
De vrijwilligers van scouting Gelre Groep hebben de panelen zelf geplaatst dankzij de expertise binnen deze groep. De plannenmakerij en coördinatie waren in handen van Nick Udo en Marco Nissink. En het was niet gelukt zonder de enthousiaste hulp van Dirk Jan, Bob, Timo, Joost en natuurlijk de verreiker van Zandbelt. Een mooi stukje teamwork. De Gelre Groep is heel blij dat de Rabobank en de gemeente Voorst dit financieel mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk veel dank aan de eigen vrijwilligers.

Contact www.gelregroep.nl

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht