Scouting Voorst blij met buren

Voorst-

Het terrein van Scouting Voorst wordt omringd door de landgoederen, Beekzicht en De Poll. Het clubhuis ligt tussen De Halmen en de Nijenbeekseweg en dat houdt in dat er rondom een heleboel buren wonen. En wat voor buren!

Familie Sangers helpt onder andere met maaien van het terrein. Familie Harmsen helpt (al jaren!) door de containers na leging terug te brengen. Beide families houden doordeweeks ook een oogje in het zeil. De familie Van Til ‘leent’ de schapenwei uit om er jaarlijks een verlichte ster in te bouwen. Bij de overbuurman Bakker Bril kunnen we terecht voor brooddeeg. (Scouts houden van broodjes bakken!) en met de buren van De Nieuwenhof bestaat al heel erg lang een goede band. Immers, de groep – Hélène H. Wilkensgroep - is vernoemd naar de laatste bewoonster van de Nieuwenhof toen het nog een landhuis was, juffrouw Hélène Wilkens (tot 1957). Door de jaren heen is er regelmatig contact met de huidige bewoners van de serviceflat en de Voorster Scouts zijn daar erg blij mee. Met zulke fijne buren wil je ook graag wat terug doen.

In het Natuur Opschoonweekend hebben een aantal stamleden in de omgeving troep opgeruimd. Met vijf man elf vuilniszakken vol. Goeie actie!

Op zaterdag 3 april hadden de Welpen als verrassing paasmandjes geknutseld, die gevuld met eitjes naar de buren van De Nieuwenhof werden gebracht. Een aantal bewoners hebben ze met heel veel enthousiasme en zelfs applaus in ontvangst genomen. Hoe leuk is dat!

Beter een goede buur dan een verre vriend? Voor Scouting Voorst geldt dat zeker!

Voor meer informatie over onze groep mail naar info@scoutingvoorst.nl

woensdag 7 april 2021

Deel dit bericht