Scoutingboom terug in Voorst

Voorst- Tijdens Nationale Boomplantdag in 1988 (!) heeft de Hélène H. Wilkensgroep een mooie Amberboom geplant in het Jac. Lugtmeijerplantsoen. Helaas is deze bij herinrichting van het plantsoen rond de eeuwwisseling weggehaald en nooit meer teruggekomen.

Tijdens de reünie 75 jaar ScoutingVoorst in 2022 kwam wel het bijbehorende bordje boven water, voor de groep een mooie aanleiding om bij het kennismakingsbezoek van burgemeester Paula Jorritsma – Verkade een nieuwe boom te vragen.

Het verzoek werd omarmd en met hulp van de gemeente Voorst door o.a. Chris Frencken, Ronald en Hennie (afdeling Buitendienst) en Monique Rogier en Jack Plante en Silvia Bril (dorpscontactpersonen van dorp Voorst) was op 18 maart het moment daar:

Burgemeester Jorritsma heeft, na het onthullen van het historische bordje samen met Connor, Tess en Aniek) de Scoutingboom officieel overgedragen.

De nieuwe Scoutingboom is een zilverlinde en opnieuw geplant in het Jac. Lugtmeijerplantsoen. Daarmee wordt het dorp weer een stukje groener.

De officiële handeling werd voorafgegaan door een sponsoractie van Welpen, Scouts, Explorers en Stamleden van Scouting Voorst met als thema: Water voor de Scoutingboom.Een mooi voorbeeld van samenwerking en saamhorigheid, extra geslaagd door het mooie weer en het broodje bakken dankzij Bakker Bril.

Meer info over de groep? Mail naar info@scoutingvoorst.nl

woensdag 22 maart 2023

Deel dit bericht