Snuffelstage voor jonge wandelaars mogelijk gemaakt door Lions Club Voorst

Klarenbeek- Om er voor te zorgen dat jongeren meer in beweging komen heeft Lions Club Voorst haar ondersteuning toegezegd aan het initiatief van SC Klarenbeek om in het wandelevenement van 20 en 21 maart ook een 10 km route op te nemen. In het betreffende weekend vind in Klarenbeek de bekende Kennedymars en Long Distance Walk plaats. Jongeren die niet aangesloten zijn bij een reguliere sportvereniging en dus daarom geen drive hebben om te gaan bewegen wordt de mogelijkheid geboden om eens aan de wandelsport te snuffelen. Alleen, maar ook in groepsverband, is het mogelijk om mee te wandelen over een afstand van 10 km. Dit is een deel van de vierde lus van de eerder genoemde Kennedymars. Je loopt door de mooie natuur en maakt mee wat ook de wandelaars van de lange afstanden ook meemaken. Er zit een rustpost ongeveer halverwege de tocht waar eten en drinken beschikbaar is. Alle jongeren onder 16 jaar mogen dankzij de Lions Club Voorst gratis mee doen en krijgen na afloop van de uitgelopen tocht ook een herinneringsmedaille. Ook oudere wandelaars mogen natuurlijk de 10 km lopen. Zij kunnen deelnemen volgens de reguliere deelnemersvoorwaarden. Starten voor de Lions Voorst 10 km Loop kan tussen 9.00 en 12.00 uur.

Naast de 10 km is er in de ochtend ook de mogelijkheid voor “Rondje Klarenbeek” met de afstanden 20 en 40 km. Inschrijven hiervoor kan vanaf 7 uur in de morgen in MFC Klarenbeek. Zeer mooie routes waarbij o.a. de oever van de IJssel en het station van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij worden aangedaan. Afstanden voor de wandelaar die er eens lekker op uit wil. Dit zijn mogelijk trainingsafstanden voor bijvoorbeeld de Vierdaagse van Nijmegen. Op elke 7 km is er een rustplaats waar eten en drinken beschikbaar zijn.

Het bovenstaande is een onderdeel van de Kennedymars en Long Distance Walk. Op Vrijdag starten de LDWalkers voor hun 110 km en om 22.00 uur vertrekken de KM wandelaars voor hun 80 km. Daarnaast vertrekken ook de deelnemers aan de “Nacht van Klarenbeek”. Wandelafstanden van 60, 40 en dit keer voor het eerst ook 20 km in de nacht. Aanmelden hiervoor kan via www.scklarenbeek.nl/kennedymars.

woensdag 19 februari

Deel dit bericht