Speurtocht naar unieke stenen in Voorst

Voorst- Mooie locaties in de gemeente Voorst op een avontuurlijke manier leren kennen en daarvoor mogelijk ook nog een beloning krijgen! Met de actie Stenenjacht hoopt het toeristische platform Bezoek Voorst bewoners en bezoekers naar buiten te krijgen op zoek naar vier unieke stenen.

“Het is een speurtocht voor jong en oud,” vertelt Jascha Jongeneel, medewerker van Bezoek Voorst. “We hebben vier unieke stenen verstopt op bijzondere locaties binnen de gemeente. Via onze social mediakanalen en onze website bezoekvoorst.nl delen we tips over de locaties van de stenen. We hopen dat speurders op zoek gaan naar de stenen en tegelijkertijd de schoonheid van Voorst ontdekken.”

Hoe Werkt de Stenenjacht?
De actie Stenenjacht is nu van start gegaan, en de stenen zijn al verstopt. Geïnteresseerden kunnen direct beginnen met zoeken. Met regelmaat worden online op sociale media nieuwe hints geplaatst om de speurders op weg te helpen. Voor meer informatie verwijst Jongeneel naar de social media van Bezoek Voorst (Facebook en Instagram) en de website bezoekvoorst.nl/stenenjacht.

Beloning
Voor de gelukkige speurders die een steen vinden, is er een beloning. Jongeneel licht toe: “Voor volwassen speurders is er een tasje met streekproducten. Voor jonge vinders hebben we een bon voor speelgoed, en voor oudere scholieren is er een bon waarmee ze een flink aantal frikandelbroodjes kunnen halen.”

Als exclusieve primeur deelt Bezoek Voorst een eerste hint met het Voorster Nieuws: “Van de vier stenen ligt er één op een locatie waar het volgens een legende nog steeds spookt. Bij dit watertje is volgens de overlevering nog een spookgestalte te zien, die uit het water komt en op maanlichte avonden in de wei ronddanst.”

woensdag 10 juli 2024

Deel dit bericht