Streep door vogelschieten en survivaltocht in Empe

Empe- Heel Empe huilt. Veel inwoners van het dorp en omliggende plaatsen hadden zich enorm verheugd op 14 augustus. Eindelijk zouden ze die zaterdag weer kunnen samenkomen voor een gezellige feestdag met de onderdelen vogelschieten en een survivaltocht voor de jeugd, maar het evenement op het feestterrein bij ’t Oortveld gaat niet door.

​Joost Makkink, voorzitter van Oranjevereniging Empe (OVE), bevestigt dit gerucht dat afgelopen dagen de kop opstak: “Dat klopt helaas. We krijgen geen vergunning van de gemeente en hebben donderdag de knoop doorgehakt. Onze partners wilden weten wat de stand van zaken was, aangezien ze het een ander moesten voorbereiden.”

“Het is helaas niet haalbaar gebleken. Met de huidige regels mag je niet van je stoel af, behalve voor een sanitaire stop. Je mag dus ook niet naar de vogel lopen. Het wordt een beetje lastig om de buks door te geven aan de tafels”, zegt Makkink. Met ‘onze partners’ doelt de OVE-voorzitter onder meer op De Timp (snackwagen) en de drankleverancier.

2022

Onlangs zei Makkink in Voorster Nieuws nog dat hij zelf ‘enorm veel zin’ had in een feestje. Het OVE-bestuur en alle betrokken vrijwilligers richten nu hun pijlen op 2022. Dat moet een jaar worden met een aantal geweldige feestdagen waarbij hopelijk coronabeperkingen niet meer aan de orde zullen zijn.

woensdag 28 juli 2021

Deel dit bericht