Taalhuis BIJ de bieb Twello ontmoet Kringloop Twello

Twello- Op donderdag 27 juni jl. was er een leerzame maar vooral ook een gezellige ochtend georganiseerd door het Taalhuis bij de Kringloop in Twello aan de Koppelstraat 57. Doel was om elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren.

De docent van het Taalhuis, Marinde Hagenaars, had het idee om deze groepen met elkaar te verbinden, wat met enthousiasme werd ontvangen door Lien en Maia van de Kringloop.

Rondleiding
De Taalhuisgroep kreeg een rondleiding waarbij kringloopmedewerkers uitlegden hoe spullen worden ingezameld en verwerkt. Erg leerzaam. Mohammed (‘Mo’), die al jaren bij de Kringloop werkt, vertelde over zijn werk en zijn ervaring met Nederlandse les van Taalhuisvrijwilliger Tony. Yuri, sinds twee jaar in Nederland, legde in het Nederlands uit hoe hij apparaten test en repareert. De deelnemers waren ook onder de indruk van de uitgebreide boekenafdeling. Zij benadrukten allen: ‘je kan zien dat hier bevlogen mensen werken.’

Na de rondleiding genoten beide groepen van cappuccino en eigengemaakte boterkoek. De informele ‘koffiegesprekken’ waren niet alleen gezellig maar ook leerzaam, vooral om Nederlands te oefenen en andere culturen te leren kennen.

Achtergrondinformatie over de Taalhuis groep
Iedere donderdagochtend is er een taalgroep aanwezig bij de Bibliotheek in Twello. Iedereen is hier bezig is om de Nederlandse taal (beter) te leren. Een aantal vrijwilligers, waaronder ook Tony de Beer, begeleiden deze groep iedere week weer met tomeloze inzet.

Achtergrondinformatie over de Kringloopmedewerkers
Medewerkers van de Kringloop volgen sinds een paar maanden het traject ‘Taal op de Werkvloer.’ De gemeente Voorst ondersteunt dit traject. Kort uitgelegd houdt dit in dat anderstalige medewerkers de Nederlandse taal leren die past bij de werkzaamheden die ze doen.

Hulp nodig met de Nederlandse taal?
Kun jij ook wel wat hulp gebruiken met de Nederlandse taal of ken je iemand die graag hulp wil? Kom dan op donderdagochtend naar de Bibliotheek in Twello. Dan is er een wekelijks Taalspreekuur van 11.00 tot 12.00 uur. Je kunt gewoon binnenlopen. Iedereen is hier welkom.

woensdag 10 juli 2024

Deel dit bericht