Taalvrijwilligers en voorlezers gezocht

Twello- Taalhuis Brummen|Voorst en VoorleesExpress zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een hart voor taal. Daarom zijn er twee voorlichtingsbijeenkomsten in februari. Op woensdag 12 februari kunnen potentiele vrijwilligers in de Bibliotheek in Brummen kennismaken met de werkzaamheden. Op donderdag 13 februari vindt een voorlichtingsbijeenkomst in de Bibliotheek in Twello plaats. Beide bijeenkomsten zijn uiteraard geheel vrijblijvend.

Informatiebijeenkomsten

Taalvrijwilligers kunnen in de gemeenten Brummen en Voorst aan de slag bij het Taalhuis of als voorlezer bij de VoorleesExpress. Tijdens de bijeenkomst komen alle ins en outs van dit bijzondere vrijwilligerswerk aan bod. Of je nu graag met kinderen werkt, volwassenen wilt helpen met onze taal of wilt ondersteunen bij digitale vaardigheden, je bent van harte welkom. Enthousiast geworden? Dan nodigen we je graag uit voor de cursus die elke taalvrijwilliger krijgt.

Vrijwilligersfuncties

Vrijwilligers kunnen zich op drie gebieden inzetten. Allereerst als taalcoach. Je geeft dan taallessen aan volwassenen. Dat kan zowel 1-op-1 zijn of aan een groepje. We zoeken ook digivrijwilligers, mensen die lessen digitale vaardigheden willen geven en hulp kunnen geven bij het online invullen van formulieren. Tenslotte zoeken we voor de VoorleesExpress voorlezers die thuis voorlezen aan kinderen met een taalachterstand en een leeftijd tussen 2 en 8 jaar.

Dringende oproep

Op korte termijn zoeken we een vrijwilliger in Eerbeek om een 61-jarige autochtone laaggeletterde man te helpen de Nederlandse taal alsnog onder de knie te krijgen. Heb jij een onderwijsachtergrond en lijkt het je leuk om deze taak op je te nemen? Coördinator Mariël Schotpoort hoort graag van je! Mail of bel naar m.schotpoort@bibliotheekbrummenvoorst.nl of

06-16 826 628

Praktische informatie

De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats op de volgende momenten:

- Woensdagmiddag 12 februari van 13.30 tot 14.30 uur in de Bibliotheek in Brummen

- Donderdagmiddag 13 februari van 13.30 tot 14.30 uur in de Bibliotheek in Twello

Interesse? Laat het ons vooraf vast weten via taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl

woensdag 5 februari, foto door taalcoach Henk Joosten en cursist Lewis Omer uit Soedan

Deel dit bericht