Tango in het warme en gezellige Koetshuis Kleine Noordijk

Wilp- Op zondag 12 februari om 1500 uur is dan eindelijk Tango Aliado te zien en te horen, nadat het in coronatijd tot twee keer toe uitverkocht, maar niet doorging. Er zijn nog een paar vrije plaatsen, want dit gezelschap mag zich altijd verheugen op volle zalen. En dat heeft een reden.

Het Amsterdamse Tango Aliado kwartet neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de Argentijnse tangomuziek met werk van oude meesters, maar ook nieuwe composities.

Tango Aliado wil met de veelkleurigheid van de Argentijnse tangomuziek zijn publiek ontroeren. Dit Amsterdamse kwartet geeft al jarenlang concerten in binnen- en buitenland en de optredens worden altijd met groot enthousiasme ontvangen

Het kwartet geeft een eigen draai aan de tangomuziek door hun eigen, unieke arrangementen uit te voeren. Dit zijn onder andere stukken van hun recente album El Compás, met nieuw werk van Wantenaar en Cosentino, maar ook met oudere tango’s uit het begin van de twintigste eeuw. De bevlogen, professionele musici van Tango Aliado zijn Françoise van Varsseveld, Mariken Zandvliet, Lucas Stam en Gert Wantenaar.

Zij zijn gefascineerd door de kracht van ritmes in de tango. Francisco Canaro schreef ook over de tango

’y su ritmo es un imán’ (en zijn ritme is een magneet).

U wordt verrast door zowel opzwepende dansen als intieme, tedere melodieën van onder andere Pugliese, Canaro, Salgán en Piazzolla, uitgevoerd door een uniek, gepassioneerd kwartet. Sluit je ogen en laat je meevoeren door de meeslepende klanken van de tango!

Meer informatie over kaartverkoop en reserveren: www.sckn.nl

woensdag 1 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws