Terecht gelijkspel sv Twello tegen Victoria Boys

TWELLO- Daar de dassen weer bezit hadden genomen van het hoofdveld moest de wedstrijd op het kunstgras gespeeld worden. Dat was zeker geen voordeel voor de gasten uit Twello. In de eerste helft gebeurde er zo weinig dat er nagenoeg niets te noteren viel. De tweede helft vergoedde veel.

De eerste 20 minuten was het een gelijk opgaande wedstrijd. Je kunt zeggen met de thuisploeg iets feller en met meer inzet. Maar dat ze nu echt gevaarlijk werden! Er was een mogelijkheid voor Jesper Timmer en Korben Haan raakte uit een onmogelijke hoek de buitenkant van de paal. De ploeg uit Twello had welgeteld één mogelijkheid, maar voordat Nicky Eekhuis gevaarlijk kon worden werd de bal corner getikt. Ruststand 0-0 en daar moesten we het meedoen.

De tweede helft begon s v Twello beter maar het was Jesper Timmer die in de 49ste minuut met een vlammend schot 1-0 scoorde. Even later raakte dezelfde speler de bal helemaal verkeerd. Dat was maar goed ook anders was de score snel opgelopen. Toch knokte s v Twello zich knap terug in de wedstrijd. In de 54ste minuut schoot Edward Achtereekte van dichtbij hoog over en zag Max Smaal zijn schot maar rakelings naast gaan. Daar s v Twello op de aanval ging kwam er ruimte voor de thuisclub, Na een uur spelen zag Jesper Timmer zijn lobje op de paal belanden. Schoot Mourad Kasrioui maar net voor langs in kansrijke positie. Het spel golfde op en neer. Max Smaal kopte van heel dichtbij te zacht in en even later zag Max hoe keeper Rachied Panman wel heel knap reageerde. De ploeg uit Twello bleef drukken. Edward Achtereekte dacht met de kop schitterend te scoren maar keeper Rachied Panman redde subliem. In de 70ste minuut een strak schot van Max Smaal en de 1-1 stond genoteerd. Nog geen minuut later raakte Joris Maalderink de paal en daarna liet Rachied Panman een paar maal knappe reddingen zien. In de 89ste minuut kopte Edward Achtereekte boven in de hoek. Keeper al gepasseerd, maar een verdediger kopte de bal boven in de hoek er uit. Daarna had Victoria Boys door Jesper Timmer en Mourad Kasrioui nog mogelijkheden, maar de schepte was er af. Volgende week zondag thuis om 14.00 uur tegen sportclub Deventer. Kijken of de volle winst er dan wel in zit.